Σύνταξη: tourismtoday.gr

Στην έλλειψη διαθέσιμων δωματίων σε ξενοδοχεία καραντίνας, λόγω της διαμονής σε αυτά τουριστών που για τις διακοπές τους έχουν επιλέξει καταλύματα που ενοικιάζονται διαδικτυακά μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, τύπου Airbnb, εστιάζει η επιστολή που απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, «οι ελλείψεις αυτές οφείλονται στο γεγονός πως κατά το σχετικό σχεδιασμό ο απαραίτητος αριθμός δωματίων υπολογίστηκε βάσει του συνολικού αριθμού κλινών των νόμιμα αδειοδοτημένων τουριστικών καταλυμάτων. Πλην όμως, το μεγαλύτερο ποσοστό των δωματίων καραντίνας χρησιμοποιείται στην πράξη από τουρίστες που διέμεναν σε διαμερίσματα, επαύλεις κ.λπ. χωρίς άδεια λειτουργίας, που ενοικιάζονται με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης».

Στην κατεύθυνση αυτή, η ΠΟΞ προτείνει όσοι τουρίστες διαμένουν σε μη αδειοδοτημένα καταλύματα, τα οποία μισθώνονται με τη μορφή της βραχυχρόνιας μίσθωσης και βρίσκονται θετικοί στη νόσο COVID-19 να ενημερώνουν τον ΕΟΔΥ ή/και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τον χώρο διαμονής τους και να περνούν εκεί την υποχρεωτική καραντίνα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή της ΠΟΞ: