Σύνταξη: tourismtoday.gr

Την επαφή με την φύση θα αναζητήσουν οι Βρετανοί στις staycation διακοπές τους την επόμενη χρονιά.
Η εταιρεία εξοχικών κατοικιών Verdant Leisure, αποκαλύπτει στην ετήσια έκθεση διαμονής της έκρηξη στην ζήτηση για διακοπές με εξερεύνηση στην ύπαιθρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2024.

  • Εννέα στους 10 (91%) σχεδιάζουν παραμονή στην ύπαιθρο το επόμενο έτος, αύξηση 6% σε σχέση με φέτος.
  • Παραλίες, φύση και κολύμπι είναι ψηλά στην ατζέντα.
  • Το βροχερό καλοκαίρι του 2023 ωθεί τους Βρετανούς να επιλέξουν τις ανοιξιάτικες αποδράσεις σε σχέση με τις παραδοσιακές καλοκαιρινές.

Ήλιος, θάλασσα και άμμος είναι σε ζήτηση

Σχεδόν τρεις στους πέντε (59%) επέλεξαν τις παράκτιες αποδράσεις ως τον πιο δημοφιλή προορισμό για εσωτερικές διακοπές το επόμενο έτος.
Είτε απολαμβάνοντας τον ήλιο είτε την θαλασσινή αύρα, οι Βρετανοί θέλουν να είναι κοντά στην παραλία το 2024.

Ταξίδια την άνοιξη

  • Τα δύο πέμπτα (43%) προτιμούν να ταξιδέψουν την άνοιξη.
  • Πάνω από το ένα τρίτο (35%) προτιμά αποδράσεις στα μέσα της εβδομάδας, σχεδιάζοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο την πιο ήσυχη περίοδο.

Η σύνδεση με τη φύση είναι στο μυαλό

Δύο στους πέντε (40%) λένε ότι το να είναι κοντά στη φύση είναι σημαντικό για αυτούς όταν επιλέγουν διακοπές, είτε πρόκειται για δάση, παραλίες ή εξοχικά πάρκα.

Κολύμπι

Από τις πισίνες μέχρι τις λίμνες και τη θάλασσα, περισσότεροι Βρετανοί σχεδιάζουν να βουτήξουν τα δάχτυλα των ποδιών τους στο νερό.
Δύο στους πέντε (40%) θα κολυμπήσουν περισσότερο στις διακοπές το 2024.

Μαζί τα ζευγάρια στις αποδράσεις

Τα ζευγάρια σχεδιάζουν να περάσουν περισσότερο χρόνο μαζί τον επόμενο χρόνο (63%), σε σύγκριση με το 58% το 2023.

Όπως σχολίασε η Stacey Hope, Διευθύντρια Επικοινωνίας στο Verdant Leisure, “δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν να κάνουν διακοπές σε περιόδους συνήθως πιο ήσυχες. Με το κόστος ζωής να εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μυαλού των ανθρώπων, τα ταξίδια εκτός εποχής είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσουν χρήματα, στις αποδράσεις.”