Της Εύας Οικονομάκη

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα για την επαναλειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων και την υποδοχή των ξένων ταξιδιωτών αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αμέσως μετά την παρουσίαση του σχεδίου για την επανεκκίνηση του τουρισμού από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Τουρισμού θα αποσαφηνίσει τον χρονικό ορίζοντα κατά τον οποίο θα ανοίξουν και πάλι τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας, με πιθανότερη ημερομηνία τη 15η Ιουνίου, ενώ θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τόσο σχετικά με τις χώρες από τις οποίες θα υποδεχτούμε σε πρώτο επίπεδο τουρίστες όσο και σχετικά με τις διακρατικές συμφωνίες που βρίσκονται υπό επεξεργασία.

Ο Χάρης Θεοχάρης αναμένεται να αναφερθεί και στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα πρόγραμμα το οποίο θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από το κλασικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους δικαιούχους να κάνουν φέτος διακοπές στην Ελλάδα.

Μάλιστα, το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει και ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για όσους ταξιδιώτες επιλέξουν να κάνουν διακοπές στα νησιά που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές.

Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα ανακοινωθούν σήμερα τα πρωτόκολλα με βάση τα οποία θα επαναλειτουργήσουν οι τουριστικές επιχειρήσεις.