Οι καλοκαιρινές ενοικιάσεις καταλυμάτων έχουν αυξηθεί κατά 125% φέτος σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα της VacationRenter.

H ανάλυση δεδομένων της εταιρείας αποκαλύπτει αξιοσημείωτες ταξιδιωτικές τάσεις μεταξύ των πελατών της καθώς προσβλέπουμε στο καλοκαίρι του 2021.

  1. Κρατήσεις για μικρές ομάδες

Οι κρατήσεις για μικρές ομάδες – αποτελούμενες από δύο, τέσσερα ή έξι άτομα – καταγράφουν αξιοσημείωτη άνοδο.

2. Η αναζήτηση απομονωμένων χώρων

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν καταλύματα και προορισμούς με εγγυημένη ζώνη προστασίας από άλλους ταξιδιώτες. Οι αναζητήσεις στον ιστότοπο VacationRenter περιλαμβάνουν συνήθως ολόκληρα σπίτια – καθώς και βίλες και καμπίνες – καταλύματα.

Στην πραγματικότητα, οι κρατήσεις για σπίτια και βίλες τον Μάρτιο του 2021 αυξήθηκαν κατά 160% και 200%, αντίστοιχα, συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρυσι.

  1. Η επιστροφή των παραδοσιακών προορισμών με «αέρα» ανανέωσης

Διαφαίνεται μια επιστροφή σε παραδοσιακούς προορισμούς, συνδυασμένους όμως με τον φρέσκο αέρα των εξωτερικών χώρων. Κυρίως για τους μήνες Ιούνιο έως τον Αύγουστο.

  1. Αναζήτηση για πισίνες και φιλικούς στα κατοικίδια χώρους

Οι πισίνες και τα κατοικίδια ζώα αποτελούν την κορυφή στις online αναζητήσεις διακοπών το καλοκαίρι το 2021. Αυτή την άνοιξη, το 28,1% όλων των ταξιδιωτών που έκαναν κράτηση μέσω του VacationRenter χρησιμοποίησαν το φίλτρο πισίνας καθώς έψαχναν για την ιδανική καλοκαιρινή απόδραση. Μια ιδιωτική πισίνα ή ακόμα και μια βουτιά σε μια μη γεμάτη, κοινόχρηστη πισίνα αποτελεί must.

  1. Κρατήσεις τελευταίας στιγμής

Το VacationRenter αναφέρει ότι πολλοί ταξιδιώτες κάνουν κράτηση εντός λίγων ημερών από την άφιξη, ακόμη και σε προορισμούς που έχουν πρόσβαση μέσω αεροπλάνου.