Σύνταξη: tourismtoday.gr

Τα διεθνή ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ξεπεράσουν τα προ της πανδημίας επίπεδα μέχρι το 2024. Οι πιέσεις στο κόστος ζωής αναγκάζουν την επανεξέταση του προϋπολογισμού για διακοπές, σύμφωνα με έρευνα της GlobalData.

Ο αριθμός για ταξίδια στο εξωτερικό αναμένεται να φθάσει σχεδόν τα 87 εκατομμύρια έως το 2024, ξεπερνώντας τον αριθμό των 84,7 εκατομμυρίων που καταγράφηκε το 2019 ακόμη και εν όψει της οικονομικής παρακμής στην Ευρώπη.

Η GlobalData διαπίστωσε ότι σχεδόν οι μισοί άνθρωποι αναγνώρισαν την «προσιτή τιμή» ως κύριο παράγοντα για να αποφασίσουν πού θα πάνε διακοπές.

Με τις αυξανόμενες τιμές να προκαλούν την επανεκτίμηση των προϋπολογισμών, οι Βρετανοί ταξιδιώτες αναζητούν όλο και περισσότερο επιλογές φιλικές προς την τσέπη τους.

Ποιο προορισμό επιλέγουν οι Βρετανοί

Τα ταξίδια χαμηλού κόστους, ειδικά στον αγαπημένο προορισμό διακοπών για τον ήλιο, την Ισπανία, πρόκειται να είναι τα πιο δημοφιλή με 18,7 εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες που αναμένεται να επισκεφθούν τη χώρα μέχρι το 2024.

Η ανάκαμψη στον εξερχόμενο τουρισμό ακολουθεί ένα αδύναμο 2020 και 2021, όπου η χαμηλότερη εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών και τα αυστηρά μέτρα Covid-19 είδαν τους αριθμούς να συρρικνώνονται.

«Με τους περιορισμούς που έχουν πλέον χαλαρώσει και την εμπιστοσύνη που επιστρέφει, οι προβλέψεις για το 2022 και μετά είναι πολύ πιο θετικές, επισημαίνει η Megan Cross, αναλύτρια της GlobalData.

Αυτή η ανάκαμψη θα είναι μια μεγάλη ώθηση, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σημαντική αγορά πηγής στην παγκόσμια σκηνή.

Οι περίοδοι υψηλού πληθωρισμού θα δουν συνήθως σοβαρή μείωση της ζήτησης για διεθνή ταξίδια. Ωστόσο, όπως φαίνεται από πολλές ιστορίες για ουρές στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια,η ζήτηση παραμένει άθικτη.

Πολλοί Ευρωπαίοι ταξιδιώτες που επιθυμούν να διατηρήσουν τα σχέδια των διακοπών τους μπορεί απλώς να μειώσουν το ποσό που ξοδεύουν σε προϊόντα και υπηρεσίες τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.

Για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες που συνήθως μένουν σε ξενοδοχεία μεσαίας κλίμακας μπορεί τώρα να κλίνουν προς οικονομικά μορφές διαμονής για να διατηρήσουν το κόστος χαμηλό.
Αυτό σίγουρα θα ωφελήσει τις εταιρείες που ήδη στοχεύουν οικονομικά ταξιδιώτες.

Η απουσία Βρετανών τουριστών κατά τη διάρκεια της πανδημίας επηρέασε πολλές χώρες, ειδικά στην Ευρώπη.

Οι προορισμοί που μπορούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες των Βρετανών ταξιδιωτών θα δουν τα χρονοδιαγράμματα ανάκαμψης να συντομεύονται τα επόμενα χρόνια».