Σε ένδειξη αισιοδοξίας για την ταξιδιωτική βιομηχανία το επόμενο έτος, σχεδόν ένας στους τρεις (32%) Βρετανούς έχει ήδη κάνει κράτηση για διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό για το 2022, σύμφωνα με νέα έρευνα από το comparethemarket.com. Ένα επιπλέον τρίτο (36%) σκέφτεται επίσης να κάνει κράτηση για ένα ταξίδι αργότερα φέτος.

Ωστόσο, ο συνεχιζόμενος αντίκτυπος του κορωνοϊού εξακολουθεί να προκαλεί κάποια ταξιδιωτική ανησυχία. Πάνω από τα δύο πέμπτα (44%) των Βρετανών είναι πιο νευρικά σχετικά με τα ταξίδια στο εξωτερικό σε σύγκριση με πριν από την πανδημία, κάτι που οδήγησε σε ορισμένες οικογένειες να προτιμούν «διαμονή» προς το παρόν, με το 40% πλέον να ταξιδεύει στη Βρετανία. Το ένα τρίτο (34%) που δεν έχουν κλείσει ακόμη διακοπές περιμένουν να δουν τι θα συμβεί με τα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19.

Μερικές από τις κύριες ανησυχίες που προκαλούν νευρικότητα γύρω από τα διεθνή ταξίδια περιλαμβάνουν τον κίνδυνο επιβολής νέων ταξιδιωτικών περιορισμών (39%), την ταλαιπωρία και το κόστος των τεστ COVID-19 κατά την επίσκεψη σε ορισμένες χώρες (35%) και ανησυχίες για το κόστος της ασθένειας στο εξωτερικό (30%).

Ωστόσο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εγκαίρως για τις διακοπές του εξαμήνου, από τις 11 Φεβρουαρίου, τα άτομα που φτάνουν στην Αγγλία και τη Σκωτία δεν θα χρειάζεται πλέον να κάνουν τεστ Covid μετά την άφιξη εάν είναι πλήρως εμβολιασμένα.

Για να απαλύνετε το άγχος γύρω από την ταλαιπωρία των διακοπών, η ταξιδιωτική ασφάλιση μπορεί να σας προσφέρει ηρεμία και είναι ένας οικονομικός τρόπος για να προστατευθείτε από μια σειρά από σενάρια όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως χαμένες αποσκευές.

Όσοι δεν διαθέτουν ταξιδιωτική ασφάλιση ενδέχεται να κινδυνεύουν να χάσουν χρήματα ή να μην έχουν επαρκή προστασία. Σχεδόν ένας στους πέντε (17%) Βρετανούς που εξακολουθούν να σκέφτονται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό το 2022 λένε ότι είναι απίθανο να συνάψουν ασφάλιση.

Άλλοι κινδυνεύουν να αποτύχουν να συνάψουν ασφάλιση αρκετά νωρίτερα. Ανησυχητικά, η πλειοψηφία (52%) όσων σχεδιάζουν να λάβουν ταξιδιωτική ασφάλιση δεν θα συνάψουν συμβόλαιο όταν κάνουν κράτηση για τις διακοπές τους. Κατά μέσο όρο, τα άτομα σχεδιάζουν να αγοράσουν ασφάλιση μόνο 6 εβδομάδες πριν ταξιδέψουν, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να προκύψουν κίνδυνοι όπως ακυρώσεις πτήσεων ή αλλαγές πριν από την ασφαλιστική κάλυψη.

Μεταξύ εκείνων που σκοπεύουν να συνάψουν ταξιδιωτική ασφάλιση, ο COVID-19 φαίνεται να οδηγεί αυτή την απόφαση. Πάνω από το ένα τρίτο (35%) το κάνουν για πρόσθετη προστασία εάν κολλήσουν τον COVID-19 στο εξωτερικό ή για να καλύψουν το κόστος της ιατρικής περίθαλψης (35%). Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες στον πίνακα σύγκρισης του comparethemarket.com προσφέρουν επείγουσα ιατρική περίθαλψη και επαναπατρισμό.