Οι Βρετανοί τουρίστες, ακόμα και εκείνοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, βάζουν σε δεύτερη «μοίρα» την ταξιδιωτική ασφάλιση τους, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον τους στο κόστος των διακοπών, σύμφωνα με έρευνα της AllClear Travel Insurance.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, μεταξύ των Βρετανών που πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα, το ποσοστό που θεωρεί την ταξιδιωτική ασφάλισή τους ως σημαντικό παράγοντα στην επιλογή των διακοπών του μειώθηκε κάθετα από 58% το 2021 αε 37% σήμερα.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των Βρετανών ταξιδιωτών που πλέον δίνουν προτεραιότητα στην τιμή και τη σχέση ποιότητας/τιμής έχει αυξηθεί από 39% το 2021 σε 57%.

Άλλοι παράγοντες που έχουν ξεπεράσει την ασφάλεια στη λίστα των προτεραιοτήτων μεταξύ των ευάλωτων ταξιδιωτών είναι η άνεση  με ποσοστό 42% και η ευημερία  με ποσοστό 42%.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AllClear, Chris Rolland, δήλωσε: «Είναι κατανοητό ότι οι ταξιδιώτες προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αλλά η θυσία της ασφάλειας για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι μια επικίνδυνη ιδέα.

«Η ασφάλεια πρέπει να βρίσκεται μεταξύ των πρωταρχικών ζητημάτων των ταξιδιωτών όταν σχεδιάζουν διακοπές, παράλληλα με το κόστος και τον προορισμό.