Τα boutique ξενοδοχεία που τα περισσότερα είναι ανεξάρτητα και έχουν μικρότερα περιθώρια κέρδους σε σχέση με τα μεγάλα εμπορικά σήματα, έχουν πληγεί ιδιαίτερα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο λειτουργεί το 10% λόγω της πανδημίας. Τα περισσότερα προχώρησαν σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας και απολύσεις μετά τις μαζικές ακυρώσεις.

Αν και δεν γνωρίζουμε πότε θα μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο ταξίδι, το σίγουρο είναι κάποια στιγμή αυτό θα συμβεί. Και κάποια ανεξάρτητα ξενοδοχεία ζητούν την στήριξη μας για να είναι έτοιμα να μας υποδεχτούν όταν θα έρθει εκείνη η ώρα. Η στήριξη μπορεί να βοηθήσει στην ρευστότητα προκειμένου να κρατηθεί ο μισθός του προσωπικού.

Αρκετά boutique ανεξάρτητα ξενοδοχεία στο εξωτερικό δίνουν την δική τους μάχη επιβίωσης επενδύοντας στο μέλλον, με τον δικό τους τρόπο και με ποικίλες προσφορές.

Κλείδωμα κρατήσεων σε χαμηλές τιμές

Αγοράστε τώρα διαμονή για αργότερα σε ειδικές τιμές προσφορές. Δεν είναι και λίγα τα καταλύματα που έχουν υιοθετήσει αυτή την πολιτική, ακόμα και για σουίτες με την προϋπόθεση ότι θα πληρώσετε κατά την κράτηση.
Οι ημερομηνίες δεν είναι δεσμευτικές, αλλά συνήθως αφορούν ταξίδια που πρέπει να πραγματοποιηθούν πριν από το τέλος του ημερολογιακού έτους.

Ομόλογο ξενοδοχείου

Πάρτε ένα ομόλογο ξενοδοχείο, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε πρόσφατα και μιμείται ένα ομολογιακό δάνειο. Δίνετε π.χ. 100 ευρώ δολαρίων, το οποίο εξαργυρώνεται σε μεταγενέστερη διαμονή. Το ποσό θα ωριμάσει σε αξία πίστωσης στα 150 ευρώ μετά από τουλάχιστον 60 ημέρες.

Κάνετε ψώνια

Πολλά από αυτά τα καταστήματα boutique ανεξάρτητα ξενοδοχεία πωλούν τα προϊόντα τους online. Από αρωματικά κεριά, παντόφλες μέχρι αφράτα μπουρνούζια.

Παραγγελίες από τα εστιατόρια ξενοδοχείων

Αρκετά ανεξάρτητα καταλύματα έχουν αφήσει ανοιχτές τις κουζίνες τους. Και εξυπηρετούν με takeaway ή delivery τις online παραγγελίες για πεντανόστιμα φαγητά και γλυκά.

Μείνετε συνδεδεμένοι με το ξενοδοχείο

Από μαθήματα γαστρονομίας, γευσιγνωσία, γιόγκα μέχρι συνεδρίες διαλογισμού πολλά ξενοδοχεία παραμείνουν συνδεδεμένα στο διαδίκτυο και διατηρούν την επαφή τους με τους επισκέπτες έως κάνουν check-in ξανά.

Αναβολή και όχι ακύρωση κράτησης, με κίνητρα

Τα boutique ξενοδοχεία προτρέπουν τους πελάτες τους να μεταθέσουν την κράτηση τους για αργότερα το καλοκαίρι αντί να την ακυρώσουν. Και για να τους πείσουν τους κάνουν προσφορές όπως δωρεάν πρωινό ή γεύμα, σπα ακόμα και μία διανυκτέρευση δώρο.