Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ προσφέρουν δωρεάν εμβολιασμούς σε τουρίστες. Αυτό λειτουργεί ως κίνητρο για μαζική αύξηση των διεθνών κρατήσεων πτήσεων.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης θέλει να δημιουργήσει ακόμη και κινητά κέντρα σε αξιοθέατα όπως το Central Park ή το Empire State Building για τον εμβολιασμό των ταξιδιωτών. Με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού.

Άλλες πολιτείες που προσφέρουν επίσης δωρεάν εμβολιασμούς για τουρίστες, περιλαμβάνουν την Αριζόνα, τη Φλόριντα, τη Λουιζιάνα και το Τέξας.

Οι δωρεάν εμβολιασμοί προκάλεσαν άνοδο στις κρατήσεις από το εξωτερικό, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης Forward Keys.

Οι διεθνείς κρατήσεις προς τη Φλόριντα αυξήθηκαν από 44% σε 67% των επιπέδων του 2019 στις 14 ημέρες μετά την ανακοίνωση των εμβολιασμών σε ταξιδιώτες. Και οι πτήσεις προς Τέξας αυξήθηκαν από 58% σε 91%.

Η αύξηση οφείλεται κυρίως στους ταξιδιώτες από τη Λατινική Αμερική, όπου μερικές φορές είναι δύσκολο να εμβολιαστούν στις χώρες τους.

Για παράδειγμα, οι κρατήσεις εισιτηρίων στο Τέξας αυξήθηκαν σε σχέση των επιπέδων πριν από την κρίση:

  • Από Περού αυξήθηκαν +684%.
  • Από την Κόστα Ρίκα +338%.
  • Από το Μεξικό +317%.

Τα δωρεάν εμβόλια σε πολλές πόλεις στις ΗΠΑ ήταν επίσης ο λόγος για 300.770 Μεξικανούς να ταξιδέψουν αεροπορικώς τον Απρίλιο, 35,7% περισσότερο από ό, τι τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη Διεθνή Διοίκηση Εμπορίου (ITA).

Ο αριθμός των ταξιδιωτών τον Απρίλιο του 2021 είναι πρωτοφανής. Και οφείλεται στο κλείσιμο των χερσαίων συνόρων των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Τον Μάρτιο, υψηλός αριθμός επισκεπτών καταγράφηκε κυρίως στο Τέξας, την Καλιφόρνια, τη Φλόριντα και την Αριζόνα, όταν 221.610 ταξιδιώτες έφτασαν από το Μεξικό.

Ποσοστό που αντιπροσώπευε αύξηση 124,1% σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο (η οποία είχε πτώση 4,8% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο).

Τουριστικά πακέτα «Ταξιδέψτε και λάβετε το εμβόλιο COVID»

Μεταξύ των διαφόρων τουριστικών πακέτων που προσφέρονται στο Μεξικό είναι κι ένα από τη Νέα Υόρκη, το «Ταξιδέψτε και λάβετε το εμβόλιο COVID».

Οι τιμές ξεκινούν από 469 δολάρια ανά άτομο (δεν περιλαμβάνονται οι αεροπορικοί φόροι). Τα πακέτα περιλαμβάνουν πτήση μετ ‘επιστροφής, διαμονή 3 διανυκτερεύσεων και βοήθεια για ραντεβού εμβολιασμού.

Ένα άλλο πακέτο για το Λας Βέγκας ξεκινά από 548 δολάρια συμπεριλαμβανομένων των φόρων. Και υπόσχεται ένα διασκεδαστικό ταξίδι με εμβόλιο.
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή 3 διανυκτερεύσεων στο ξενοδοχείο, πτήση, αποσκευή, παραδοτέες αποσκευές και ραντεβού για το εμβόλιο Moderna ή Pfizer.