Τα τελευταία δύο χρόνια ζωής εν μέσω πανδημίας έχουν προκαλέσει αρκετές αλλαγές στη συλλογική νοοτροπία των Αμερικανών ταξιδιωτών.

Το περασμένο καλοκαίρι, οι Αμερικανοί έκαναν σε μεγάλο βαθμό οδικά ταξίδια και ταξίδεψαν σε προορισμούς κοντά στη μόνιμη κατοικία τους, λόγω των μυριάδων διεθνών περιορισμών εισόδου και της γενικής αβεβαιότητας γύρω από την μεταβλητότητα του ταξιδιωτικού σκηνικού.

Φέτος, καθώς ο κόσμος ανοίγει ξανά ευρύτερα, πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να πάνε ξανά στο εξωτερικό και τα ταξίδια συνολικά αναμένεται να πλησιάσουν τα προ-πανδημικά επίπεδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι η εστίαση των ταξιδιωτών στον προγραμματισμό των εμπειριών τους έχει μετατοπιστεί από αυτό που θα περιμέναμε.

Η παρέα στα ταξίδια κυριαρχεί στις αναζητήσεις των ταξιδιωτών παρά ο προορισμός

Τα αποτελέσματα νέας έρευνας από το Πρακτορείο του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στο UF, που διεξήχθη σε συνεργασία με την Carnival Cruise Line, αποκάλυψαν ότι οι ταξιδιώτες δίνουν προτεραιότητα με ποιον κάνουν διακοπές και όχι στο θα πάνε.

Αυτό αποκαλύπτει μελέτη που εξέτασε 21,3 εκατομμύρια διαδικτυακές χρήσεις βασικών όρων ταξιδιού.

Περίπου μία στις πέντε αναφορές σε καλοκαιρινές διακοπές περιλάμβανε αναφορές στο να κάνουμε τα πάντα μαζί και εστίαζε στο να περνάμε ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, είτε πρόκειται για σύντροφο κάποιου, μέλη της οικογένειας ή οι φίλοι.

Ο ιδανικός προορισμός των Αμερικανών για καλοκαιρινά ταξίδια μπορεί τώρα να συνοψιστεί καλύτερα ως «οπουδήποτε και παντού», με λίγους να εκφράζουν ενθουσιασμό για συγκεκριμένες τοποθεσίες.

Τι περιλαμβάνει η αναζήτηση ταξιδίων

Η μελέτη ανέφερε ότι περίπου μία στις 10 αναφορές στο διαδίκτυο για καλοκαιρινές διακοπές υπονοούν έναν τροπικό, παραλιακό ή ηλιόλουστο προορισμό.

Ωστόσο, η διαδικτυακή κουβέντα για τα ταξίδια δείχνει την επιθυμία για ταξίδια γεμάτα με δραστηριότητες, αξιοθέατα και πολλαπλές στάσεις στη διαδρομή.

 

Μια νέα ορολογία έχει επίσης εμφανιστεί ως προϊόν του αναγκαστικού τρόπου ζωής της εποχής της πανδημίας.

Η έρευνα ανέφερε ότι οι Αμερικανοί αναζητούν πλέον απελπισμένα να απομακρυνθούν σχεδόν οπουδήποτε, αρκεί να είναι έξω από το σπίτι τους.

Η διατύπωση αντιπροσωπεύει μια διανοητική μετατόπιση από τον συγκρίσιμο όρο «staycation» που είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως πριν από τον COVID-19 στον όρο “anycation”. Δηλαδή στο να πάνε οπουδήποτε, αρκεί να φύγουν μακρυά.