Σύνταξη: tourismtoday.gr

Θορυβημένες οι luxury γραμμές κρουαζιέρας μετά το δυστύχημα στο τουριστικό βαθυσκάφος Titan της OceanGate που συνεθλίβη λόγω αποσυμπίεσης και έχασαν την ζωή τους οι πέντε επιβαίνοντες, προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ταξιδιώτες.

Πολλές γραμμές αποστολής διαθέτουν υποβρύχια, για εμπειρίες κρουαζιέρας σε όσους επιβάτες θέλουν να κάνουν εκδρομές στον βυθό.
Η κρουαζιέρα περιπέτειας είχε φτάσει στο απόγειο της πολυτέλειας, προσφέροντας από υψηλή τεχνολογία έως δωρεάν υποθαλάσσια ταξίδια ως μέρος του πακέτου.
Το μεγάλο ενδιαφέρον από ταξιδιώτες οδηγεί τις εταιρείες να επενδύσουν σε πλοία αποστολής έως υπερπολυτελείας με ξεχωριστές εμπειρίες.

Εκπρόσωπος της Scenic Cruises επέμεινε ότι οι βόλτες με το υποβρύχιο της το Scenic Neptune, είναι ασφαλείς. Όπως είπε το σκάφος έχει «υψηλά στάνταρς» και προσφέρει μια «ασφαλή εμπειρία».

Πρόσθεσε επίσης ότι «το Scenic Neptune, είναι κατασκευασμένο για να καταδύεται σε βάθη 200-300 μέτρων, αν και δεν καταδύεται πέρα ​​από τα 100 μέτρα, κάτι που προσφέρει τις καλύτερες εμπειρίες θέασης».

Η Viking Cruises ανακοίνωσε στον ιστότοπο της, ότι τα τέσσερα υποβρύχια της «διαθέτουν πλήθος συστημάτων ασφαλείας και ενσωματωμένων απολύσεων σε περίπτωση βλάβης».
Όσο για τα ταξίδια τους διαρκούν λιγότερο από μία ώρα και ποτέ σε βάθος κάτω των 300 μέτρων».