Σύνταξη: tourismtoday.gr

Οι καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη θα είναι χειρότερες αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τους επικεφαλής αεροπορικών εταιρειών.
Η διαπίστωση έγινε στη Σύνοδο Κορυφής για τις Αεροπορικές Εταιρείες της Ευρώπης (A4E) στις Βρυξέλλες.

Ο Michael O’ Leary, επικεφαλής της Ryanair προειδοποίησε ότι «ο έλεγχος της εναέριας κυκλοφορίας θα είναι σημαντικά χειρότερος από πέρυσι». Όπως επισήμανε τα αεροδρόμια και η επίγεια εξυπηρέτηση «θα είναι σημαντικά καλύτερα».

Ο Carsten Spohr διευθύνων σύμβουλος της Lufthansa, σημείωσε ότι «το 20% του εναέριου χώρου είναι κλειστό λόγω του πολέμου» και προειδοποίησε, πώς «το καλοκαίρι του 2023 θα είναι ένα καλοκαίρι καθυστερήσεων».

Σε αυτό συμφώνησε και ο Johan Lundgren, επικεφαλής της easyJet. Τόνισε πώς «είμαστε έτοιμοι, αλλά οι αεροπορικές εταιρείες αποτελούν μόνο μέρος του τομέα των αερομεταφορών.

Έχουμε περάσει από κάθε μέρος της επιχείρησης – διαθεσιμότητα πιλότου και πληρώματος, ικανότητα προμηθευτών. Ολοκληρώσαμε τις προσλήψεις.

Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε αντιμετωπίσει όλα όσα μπορούμε να ελέγξουμε. Όλοι είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι. Αλλά αν συμβεί κάτι οπουδήποτε στο οικοσύστημα, έχει αντίκτυπο.

Θα υπάρχουν 50% περισσότεροι επιβάτες αυτό το καλοκαίρι με μειωμένο εναέριο χώρο και θα είναι μια πρόκληση. Οι καθυστερήσεις στον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας θα είναι χειρότερες».