Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το 2021 οι ταξιδιώτες, θέλουν παρέα στην απόδραση. Οικογενειακές διακοπές και επισκέψεις σε αγαπημένα πρόσωπα ξεπερνούν τις λίστες επιθυμιών ταξιδιού για φέτος.
Αυτό αποκαλύπτει έρευνα από το IHG Hotels & Resorts. Οι ταξιδιώτες που συμμετείχαν λαχταρούν (πάνω από τους μισούς) την ανθρώπινη σύνδεση, να είναι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να κάνουν νέες αναμνήσεις.

Τα βασικά κίνητρα για ταξίδια φέτος

Και ενώ η πανδημία δεν έχει τελειώσει, όλες τις ηλικιακές ομάδες (από 18 έως 55 ετών), λένε ότι το να περνάς χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους είναι το βασικό κίνητρο για ταξίδια φέτος.

  • Ένας στους πέντε ερωτηθέντες είπε ότι σκοπεύει να αντισταθμίσει την έλλειψη ταξιδιού το 2020 με περισσότερα ταξίδια το 2021.
  • Συνολικά ένας στους πέντε ανθρώπους είπε ότι ελπίζει να ταξιδέψει σε ένα μέρος στη λίστα του το 2021, με αυτό να ισχύει για έναν στους τρεις ταξιδιώτες ηλικίας 18 έως 24 ετών.
  • Οι νεότεροι ταξιδιώτες, είναι πέντε φορές πιο πιθανό να πουν ότι ο εθελοντισμός σε μία κοινότητα σε ανάγκη είναι το πρωταρχικό κίνητρο για ταξίδια.
  • Ένας στους τρεις ερωτηθέντες είπε ότι η γαστρονομία και η δοκιμή νέων τροφίμων έχει τον πιο θετικό αντίκτυπο στις διακοπές τους.

Ωστόσο πάνω από το ένα τρίτο όλων των ερωτηθέντων, συμπεριλαμβανομένου του 50% αυτών των 55 και άνω, δήλωσαν ότι σκοπεύουν να σταματήσουν να ταξιδεύουν μέχρι το εμβόλιο COVID-19 να είναι ευρύτερα διαθέσιμο.