Τις ταξιδιωτικές τάσεις που θα επικρατήσουν το 2024 εξετάζει η πρόσφατη έρευνα της WeTravel, που εξειδικεύεται στις κρατήσεις και τη διαχείριση πληρωμών. Η έκθεση αντλεί δεδομένα από περισσότερες από 600 παγκόσμιες ταξιδιωτικές εταιρείες.

  • Κατά μέσο όρο, η περίοδος κράτησης ταξιδίων μετακινήθηκε από έναν ή τρεις μήνες πριν από την αναχώρηση σε έναν μήνα πριν από την αναχώρηση. Το 70% των ταξιδιωτών πραγματοποιεί την πλήρη πληρωμή κατά την κράτηση, αύξηση 181% από το 2023.
  • Το 33% των ερωτηθέντων σημείωσε αύξηση 10 – 25% στις ταξιδιωτικές δαπάνες για κρατήσεις 2024 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, το 18% επέλεξε ακριβότερους προορισμούς και το 15% παρουσίασε αύξηση του κόστους λόγω προσαρμοσμένων ρυθμίσεων ταξιδιού.
  • Από τις ταξιδιωτικές που προσφέρουν εξατομικευμένα δρομολόγια, το 56% σημείωσε αύξηση στα αιτήματα για προσαρμογή ενώ το 36% των ερωτηθέντων αποκαλύπτει ότι οι ταξιδιώτες ξοδεύουν περισσότερα σε πρόσθετες δραστηριότητες σε σύγκριση με το 2023.
  • Το 39% των επιχειρήσεων που προσθέτουν τοπικές δραστηριότητες προσφέρουν γαστρονομικές εμπειρίες. Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις επέλεξαν να ενημερώσουν τα υπάρχοντα ταξίδια τους για το 2024, με το 8% να ενημερώνεται ειδικά για να συμπεριλάβει γαστρονομικές εμπειρίες.
  • Η ηλικιακή ομάδα 46-60 παραμένει η πιο σημαντική για ταξίδια ευεξίας, στο 33% των κρατήσεων. Η δημοτικότητα της Λατινικής Αμερικής για τους ταξιδιώτες ευεξίας παρέμεινε σταθερή στο 33%, ενώ η Ασία αυξήθηκε και αντιπροσωπεύει το 19% των ταξιδιών το 2024.