Καθώς οι άνθρωποι στην Κίνα, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αρχίζουν να ταξιδεύουν ξανά, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως μπορεί να έχει αλλάξει η στάση τους απέναντι στα ταξίδια από το lockdown. Ειδικά μάλιστα τα αεροπορικά ταξίδια.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε ποσοτική και ποιοτική μελέτη, απευθυνόμενοι σε ταξιδιώτες στις τρεις αυτές χώρες. Στην έρευνα συμμετείχαν 500+ ταξιδιώτες από την Ανατολική Ασία.

Τα αποτελέσματά της δημοσιεύθηκαν αρχικά στο tnmt.com. Πρόκειται για έναν ιστότοπο πληροφοριών που βασίζεται σε δεδομένα και επιμελείται από την Lufthansa Innovation Hub.

  • Οι ταξιδιώτες της Ανατολικής Ασίας είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν ξανά. Ωστόσο, τα περισσότερα τρέχοντα ταξίδια τείνουν να είναι εσωτερικά, σύντομα και αυτο-καθοδηγούμενα.
  • Ξεχωρίζουν τρεις ομάδες ταξιδιωτών. Οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν νωρίς, οι ταξιδιώτες του φθινοπώρου και οι ασφαλείς ταξιδιώτες.
  • Η αντίληψη της ασφάλειας θα μπορούσε να αποτρέψει περισσότερους ταξιδιώτες της Ανατολικής Ασίας από τα ταξίδια.
  • Η κράτηση της τελευταίας στιγμής θα μπορούσε να γίνει ο νέος κανόνας. Τα μεγάλα ποσοστά ευελιξίας δεν πείθουν τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων.
  • Οι βασικοί λόγοι για ταξίδια διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών.