Υβριδικό μοντέλο εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο πρόκειται να εφαρμόσει η Trip.com για τους εργαζόμενούς της.

Συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως συγκεκριμένες ημέρες κάθε εβδομάδα από την 1η Μαρτίου.

Με την έναρξη αυτής της νέας πολιτικής, ο όμιλος Trip.com θα γίνει η πρώτη εταιρεία διαδικτύου στην ηπειρωτική Κίνα που θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο προληπτικό υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Που θα εφαρμοστεί

Το νέο υβριδικό μοντέλο εργασίας του Ομίλου Trip.com θα διατεθεί στους υπαλλήλους του ταξιδιωτικού ομίλου.

Ξεκινώντας με γραφεία στην ηπειρωτική Κίνα, από την 1η Μαρτίου οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση για εργασία εξ αποστάσεως κατά τη διάρκεια καθορισμένων ωρών, υπό τη διακριτική ευχέρεια της διοίκησης.

Αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί στα παγκόσμια γραφεία του Ομίλου Trip.com προσαρμοσμένη σύμφωνα με τις τοπικές συνθήκες και τα μέτρα προστασίας από τον COVID-19.

Τι έδειξε η έρευνα υβριδικής εργασίας

Ο όμιλος προηγουμένως είχε διεξάγει δοκιμή υβριδικής εργασίας με περισσότερους από 1.600 συμμετέχοντες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι μετά από σχεδόν έξι μήνες της δοκιμής, η προθυμία των εργαζομένων να συμμετάσχουν αυξήθηκε σχεδόν στο 60%.

Το ποσοστό κύκλου εργασιών μειώθηκε κατά περίπου το ένα τρίτο χωρίς σημαντική επίδραση στην απόδοση.

  • Το 93% των εργαζομένων ένιωσαν ότι χρησιμοποιούσαν τον χρόνο τους πιο αποτελεσματικά.
  • Πάνω από το 75% ανέφεραν ότι αισθάνονταν βελτίωση στην ευεξία τους.
  • Σχεδόν το 80% των εργαζομένων δήλωσαν ότι η υβριδική εργασία συμβάλλει στη βελτίωση της ευεξίας και της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι καθώς προχωρούσε η δοκιμή, οι εργαζόμενοι και οι προϊστάμενοι έγιναν πιο αισιόδοξοι για την υβριδική εργασία.

Ο αριθμός εκείνων που δεν υποστηρίζουν το μοντέλο εργασίας μειώθηκε από 1% σε 0,1%.

Ο αριθμός εκείνων που είναι ουδέτεροι μειώθηκε κατά 5,3%. Το ποσοστό εκείνων που υποστηρίζουν έντονα την υβριδική εργασία αυξήθηκε κατά 6,3% σε σχεδόν 60%.

Εργασιακή ικανοποίηση και ευτυχία

Η αυξημένη εργασιακή ικανοποίηση και ευτυχία ήταν οι δύο κύριοι λόγοι που έδωσαν οι εργαζόμενοι για να υποστηρίξουν ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Πάνω από το 93% των εργαζομένων συμφώνησαν ότι ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας μείωσε τον χρόνο ταξιδιού και θα μπορούσε να εφαρμοστεί πιο αποτελεσματική χρήση του χρόνου τους.

Πάνω από το 78% των εργαζομένων θεώρησαν ότι συμβάλλει στη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Τέλος, πάνω από το 75% θεώρησε ότι τα επίπεδα ευεξίας τους βελτιώθηκαν και ήταν πιο δημιουργικοί κατά τη διάρκεια της εργασίας.