Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία συνεχίζει να αλλάζει και προκύπτουν νέες προκλήσεις.
Σε αυτές τις συνθήκες, τώρα περισσότερο από ποτέ η συλλογική νοοτροπία είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων του κλάδου.

Αυτό αποκαλύπτει μελέτη του Audience Audit. Όπως επισημαίνει ο τρόπος με τον οποίο οι οργανισμοί αναλαμβάνουν τον έλεγχο των προβλημάτων του σήμερα καθορίζει την επιτυχία τους στην αντιμετώπιση των θεμάτων του αύριο.
Σύμφωνα με την μελέτη, η κατανόηση της ανάγκης για συνεργασία βοηθά στη διαμόρφωση της μελλοντικής ευημερίας.

Οι συνεργασίες θα στηρίξουν την επιτυχημένη ανάπτυξη στον κλάδο των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας τα επόμενα χρόνια.

Η μελέτη επιδιώκει να εντοπίσει τους διαφορετικούς τύπους συνεργατικών στρατηγικών που χρησιμοποιούνται στον κλάδο, όπως:

  • Οι στάσεις και οι απόψεις που διαμορφώνουν προοπτικές.
  • Το πώς οι οργανισμοί ενσωματώνουν τη συνεργασία στα καθημερινά, εβδομαδιαία, μηνιαία και ετήσια σχέδια τους.

Κατανοώντας πώς οι συλλογικές προσπάθειες βοηθούν στην αντιμετώπιση των πιο περίπλοκων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος -από τις προκλήσεις του εργατικού δυναμικού έως τη βιωσιμότητα και την κλιματική αλλαγή- οι οργανισμοί μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα για οτιδήποτε επιφυλάσσει το μέλλον.

Οι τύποι συνεργατών

Η συνεργασία είναι σταθερή στον κλάδο των ταξιδιών, του τουρισμού και της φιλοξενίας. Ωστόσο το θέμα είναι πότε και πώς, οι οργανισμοί συνεργάζονται.

Η μελέτη εντόπισε τύπους συνεργατών στον κλάδο, ο καθένας με μια μοναδική προοπτική για τα οφέλη, τους κινδύνους και τις προκλήσεις της συνεργασίας με έναν άλλο οργανισμό.

  • Το 93% λέει ότι η συνεργασία με άλλους οργανισμούς είναι μέρος της επιχειρηματικής τους στρατηγικής.
  • Περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν να αυξήσουν τις συνεργασίες τους το επόμενο έτος. Σημάδι ότι αναγνωρίζουν τη σημασία της για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη.
  • Το 87% συμφώνησε ότι μια ανοιχτόμυαλη προσέγγιση είναι απαραίτητη για επιτυχημένες συνεργασίες.
  • Το 80% συμφώνησε ότι οι συνεργασίες μπορούν να οδηγήσουν σε αμοιβαία λειτουργικά οφέλη για τους οργανισμούς.