Καθώς οι άνθρωποι ταξιδεύουν όλο και περισσότερο, εύλογα δημιουργείται το ερώτημα : Τι οδηγεί τους ανθρώπους στα ταξίδια;

Η Bayut.com ρώτησε πρόσφατα περισσότερους από 1.200 ανθρώπους από τις Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους ταξιδιωτικούς τους στόχους. Απώτερος σκοπός ήταν να γίνει γνωστός ο λόγος που οι άνθρωποι ταξιδεύουν.

Το 52% των συμμετεχόντων ήταν γυναίκες και το 48% ήταν άνδρες. Οι ηλικίες των συμμετεχόντων κυμαίνονταν μεταξύ 16 και 77 ετών.

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν για να μάθουν για τον εαυτό τους, τους άλλους ανθρώπους και για τους τόπους. Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων – είτε αρχάριοι, είτε εποχικοί ταξιδιώτες – επισκέφτηκαν έναν προορισμό για να μάθουν για τον τόπο.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι σχεδόν το 82% των ταξιδιωτών σχεδιάζει να επισκεφθεί ένα συγκεκριμένο μέρος. Παράλληλα, το 17% δήλωσε ότι απόλαυσαν τα ταξίδια αλλά δεν είχαν στο μυαλό τους συγκεκριμένους προορισμούς εξ αρχής.

Περίπου το 1% δεν απόλαυσε τα ταξίδια και δεν είχε σχέδια να ταξιδέψει. Το 5,3% δεν το απόλαυσε αλλά είχε συγκεκριμένα σχέδια για τα ταξίδια.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, οι άνθρωποι αφιερώνουν περισσότερο χρόνο για διακοπές από ό, τι στο παρελθόν.

Νέα Υόρκη και Ιαπωνία στη bucket list

Η πλειοψηφία των ανθρώπων διατηρεί μια bucket list. Χώρες όπως η Ιταλία, η Ιαπωνία και η Γαλλία ήταν από τους πιο κοινούς ταξιδιωτικούς προορισμούς, συμπεριλαμβανομένων πόλεων όπως το Παρίσι και η Νέα Υόρκη. ”