Τα ταξίδια θα συνεχίσουν να διαδραματίζουν αναντικατάστατο ρόλο στην κάλυψη κρίσιμων επιχειρηματικών αναγκών.

Ωστόσο, η υγεία και η ασφάλεια των ταξιδιωτών θα βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Αυτό αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα του SAP Concur Business Traveller 2020.

Ειδικότερα, το 88% των Ινδών επαγγελματιών ταξιδιωτών αισθάνονται ανήσυχοι για την επιστροφή των ταξιδιών.

Παράλληλα, το 100% των ταξιδιωτών θεωρεί σημαντική τη λήψη ορισμένων μέτρων από την εταιρεία τους αναφορικά με τα επαγγελματικά ταξίδια.

Ακολουθεί μια εικόνα για τις τάσεις που διαμορφώνουν ένα νέο φυσιολογικό για επαγγελματικά ταξίδια, καθορίζοντας ποια μέτρα θεωρούνται απαραίτητα από τους επαγγελματίες ταξιδιώτες, τόσο από τους ίδιους όσο και από τους εργοδότες τους.

Τι αισθάνονται οι Ινδοί για τα επαγγελματικά ταξίδια εν μέσω Covid-19

Ποσοστό 38% των Ινδών επαγγελματιών ταξιδιωτών λένε τώρα ότι αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο άγχος κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, παρά πριν το ταξίδι (30%) ή μετά από αυτό (32%).

Ταυτόχρονα, 1 στους 3 λένε ότι η υγεία και η ασφάλειά τους είναι η πρώτη τους προτεραιότητα ενώ ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους (37%).

Δεδομένων αυτών των επιπέδων άγχους, είναι λογικό ότι το 88% των Ινδών επαγγελματιών ταξιδιωτών αισθάνονται ανησυχίες για την έναρξη των ταξιδιών.

Τι τους ανησυχεί περισσότερο

  • Ανησυχούν ιδιαίτερα μήπως αρρωστήσουν (57%) ή μήπως μολύνουν την οικογένειά τους (46%).
  •  59% ανησυχεί για τη διαμονή σε ξενοδοχείο
  •  48% για το αεροπλάνο
  • το 32% για τη χρήση δημόσιων συγκοινωνιών.

Η έρευνα διεξήχθη από την Wakefield Research, μεταξύ 4.850 επιχειρηματιών που ορίστηκαν ως εκείνοι που ταξιδεύουν για επιχειρήσεις τρεις ή περισσότερες φορές ετησίως σε όλο τον κόσμο.