Ο πρωθυπουργός της Γεωργίας, Irakli Gariashvili θα ανοίξει την ITB Berlin 2023 σε ένα λαμπερό σόου παραδοσιακών γεωργιανών χορών και μουσικής.

Η τελετή έναρξης, με οικοδεσπότη την ITB Berlin και τη φετινή χώρα υποδοχής, θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της πρώτης ημέρας της εμπορικής έκθεσης, 6 Μαρτίου 2023, στις 6 μ.μ. στο CityCube Berlin.

Με τον τίτλο «Γεωργιανός πολιτισμός – από τις απαρχές της αμπελουργίας στη σύγχρονη πρωτοποριακή τέχνη», περιμένει το κοινό ένα εντυπωσιακό ταξίδι στην πολιτιστική και εθνική ποικιλομορφία της χώρας στον Καύκασο.

Το επίσημο εναρκτήριο σόου περιλαμβάνει μια εννοιολογική και σύγχρονη παράσταση αριστουργημάτων γεωργιανών παραστατικών τεχνών από διάφορα είδη: από την έθνο τζαζ και την κλασική μουσική μέχρι το part-singing και την ηλεκτρονική μουσική, καθώς και παραστάσεις από το παγκοσμίου φήμης Γεωργιανό Εθνικό Μπαλέτο Sukhishvili.

Το κοινό μπορεί επίσης να περιμένει με ανυπομονησία τον καλλιτεχνικό διευθυντή και επικεφαλής μαέστρο της Γεωργιανής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Nikoloz Rachveli, τη διεθνούς φήμης σοπράνο όπερας Nino Machaidze και τη Γεωργιανή πιανίστα Dudana Mazmanishvili, που προκαλεί αίσθηση στις παγκόσμιες σκηνές με το λυρικό της ταλέντο και εξαιρετική δεξιοτεχνία.

Άλλοι αξιόλογοι καλλιτέχνες θα περιλαμβάνουν τη Γεωργιανή βιολονίστα Liza Batiashvili, τον Γεωργιανό συνθέτη και μουσικό Dato Evgenidze και τον Nika Machaidze, μουσικό, σκηνοθέτη και καλλιτέχνη. Παράγει μια μορφή ηλεκτρονικής μουσικής (IDM) που χρησιμοποιεί ρυθμούς breakbeat για να δημιουργήσει αρμονίες και μελωδίες που αναφέρονται στη γεωργιανή λαϊκή μουσική.

Διαδικτυακή διαπίστευση για την ITB Berlin 2023

Τα μέλη των μέσων ενημέρωσης και οι bloggers μπορούν να εγγραφούν στην ITB Berlin, με την επιφύλαξη της τήρησης των οδηγιών διαπίστευσης. Αφού ολοκληρωθεί η επεξεργασία και η έγκριση της αίτησής σας, θα λάβετε ένα email με ένα PDF που περιέχει τη διαπίστευση τύπου ITB, το οποίο μπορείτε να εκτυπώσετε.