Σύνταξη: tourismtoday.gr

Για το νέο νόμο 4964/2022 σχετικά με τα περιβαλλοντικά και δασικά, πολεοδομικά, ενεργειακά θέματα πρώτης γραμμής, στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενημερώνει ο ΣΕΤΕ τα μέλη του.

Στα κεφάλαια του περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για περιβαλλοντική αδειοδότηση, απλοποίηση ενεργειακών επενδύσεων και θαλάσσια αιολικά πάρκα -ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων- ρυθμίσεις για τους Δασικούς Χάρτες, όπως τη λειτουργία πλατφόρμας τακτοποίησης δασικών αυθαιρέτων και τη νέα διαδικασία για τα πρόδηλα σφάλματα, πολεοδομικές ρυθμίσεις για τις οικοδομικές άδειες, όρους δόμησης και παρεκκλίσεις σε εκτός σχεδίου περιοχές κ.α.

Ο νέος νόμος με αριθμό 4964 Τεύχος Πρώτο, Αρ. Φύλλου 150 δημοσιεύτηκε το Σάββατο 30 Ιουλίου 2022 στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ) με τίτλο: «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ