της Εύας Οικονομάκη

Το επενδυτικό της κρεσέντο συνεχίζει η επενδυτική Monterock International, εστιάζοντας για μία ακόμη φορά στη Μύκονο, έναν από τους πρωτοκλασάτους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Η εταιρεία, που τελευταία με στοχευμένες κινήσεις διευρύνει την παρουσία της στην ελληνική αγορά, υπέβαλε στην Enterprise Greece τον Δεκέμβριο του 2022 σχετικό φάκελο για ένταξη του νέου της project στο νησί των ανέμων, προϋπολογισμού άνω των 80 εκατ. ευρώ, στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων.

Αυτή την περίοδο και μέχρι τις 5 Μαρτίου, ο επενδυτικός φάκελος, που αφορά τη «δημιουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος 5 αστέρων στη θέση Καλαφάτη Μυκόνου», της εταιρείας με την επωνυμία «Distinction Resorts Μονοπρόσωπη Ι.Κ.Ε.» και διακριτικό τίτλο «Distinction Resorts», βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

«Ο συνολικός προϋπολογισμός του επενδυτικού έργου ανέρχεται σε 81.194.185,35 ευρώ, ενώ αναμένεται να δημιουργηθούν κατά βιώσιμο τρόπο, 250 θέσεις εργασίας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η επένδυση

Η συγκεκριμένη επένδυση αφορά στη λειτουργική συνένωση πέντε όμορων γηπέδων στην εκτός σχεδίου περιοχή «Καλαφάτη – Κάτω Βουνί» στη Μύκονο με σκοπό την ίδρυση νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος. Η συνολική δόμηση της εν λόγω τουριστικής ανάπτυξης ανέρχεται σε 9.887,10 τ.μ.2 και λοιπών υποστηρικτικών υποδομών, σε συνολική έκταση οικοπέδων 79.973,63 τ.μ.

Ο φορέας της επένδυσης «DISTINCTION RESORTS ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» αποτελεί μέλος του ομίλου εταιρειών Montrerock.

Σύμφωνα με τον επενδυτικό φάκελο, «η εταιρεία αιτείται την ένταξη της επένδυσης ως «Στρατηγικής Επένδυσης» με τις διατάξεις του ν.4864/2021 και ειδικότερα την ένταξη στις «Στρατηγικές Επενδύσεις 1» και τη λήψη φορολογικών κινήτρων του άρθρου 8, του Ν.4864/2021».

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το τουριστικό project θα φέρει την υπογραφή του brand Οne&Only.

Στοχευμένες κινήσεις

Η στρατηγική της Mοnterock περιλαμβάνει από πέρυσι την ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα και δη σε Μύκονο και Σαντορίνη. Στο νησί του ηφαιστείου, η επενδυτική εταιρεία έχει παρουσία με το Danae Suites Santorini αλλά και το Nobu Santorini.

Σε ό,τι αφορά στη Μύκονο, η Mοnterock δρομολογεί μία ακόμη τουριστική επένδυση στον Καραμπέτη, με την υπογραφή του brand Aman και τον συνολικό προϋπολογισμό των δύο αυτών επενδύσεων να ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ποσοστό στην ιδιοκτήτρια του Nammos, Monterock International, απέκτησε η Alpha Dhabi, εισηγμένη επενδυτική εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με στόχο την περαιτέρω επέκταση του Nammos ως ξενοδοχειακού brand και ως εστιατορίου σε διεθνή κλίμακα, καθώς και την ενίσχυση του τομέα πολυτελείας και lifestyle της Alpha Dhabi.

Η συμφωνία πραγματοποιήθηκε με την επενδυτική Monterock International, στην οποία συμμετέχει ο Ελληνας επιχειρηματίας Π. Στάθης και κεφάλαια από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σε συνεργασία με την Investment Corporation of Dubai – ICD. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο η απόκτηση του εμβληματικού Kenshō Psarou.