Λιγότερη ανησυχία για τα αεροπορικά ταξίδια φαίνεται πως εκφράζουν οι Αμερικανοί ταξιδιώτες. Υποστηρίζουν τα συνεχή μέτρα ασφαλείας, καθώς και τα αποδεικτικά εμβολιασμού ως μέσου μετάβασης στο «φυσιολογικό».

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της J.D. Power Passenger View.

  • Για πρώτη φορά από το καλοκαίρι του 2020, περισσότεροι Αμερικανοί «δεν ανησυχούν» (25%) μήπως εκτεθούν στον COVID-19 ενώ ταξιδεύουν.
  • Αντίθετα, εκείνοι που είναι «εξαιρετικά ανήσυχοι» φτάνουν το 15%.
  • Το 58% των ερωτηθέντων εξέφρασε ανησυχία μέτριας έως λίγης.

Αυτό κάνει τις αεροπορικές εταιρείες πολύ αισιόδοξες για το δεύτερο εξάμηνο του 2021, όταν η μαζική διαθεσιμότητα εμβολίων θα μπορούσε να άρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.

Διάθεση εμβολίων

Η διάθεση των εμβολίων έχει θετική επίδραση στη νοοτροπία των ταξιδιωτών, αλλά ίσως όχι όσο θα περίμενε κανείς.

Μόνο το 30% των ερωτηθέντων Αμερικανών ανέφερε ότι “το εμβόλιο θα μου επιτρέψει να ταξιδέψω περισσότερο από ό, τι είχα προγραμματίσει προηγουμένως”.

Ένα άλλο 40% είπε ότι η πρόσβαση στο εμβόλιο δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με το πόσο σχεδίαζαν να ταξιδέψουν.

Σχεδόν άλλο ένα 30% πρόσθεσε ότι το εμβόλιο δεν θα έχει καμία επίδραση καθώς δεν θα ταξιδέψουν όσο συχνά έκαναν στο παρελθόν.

Ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

  • Οι ταξιδιώτες φαίνεται να τάσσονται υπέρ ενός «ψηφιακού διαβατηρίου εμβολίων», με το ένα τρίτο (33%) να λέει ότι πρέπει να απαιτείται και
  • ένα 32% να λέει ότι ήταν καλή ιδέα, αλλά πρέπει να είναι επιλογή.

Τα εν λόγω ποσοστά αντιστοιχούν σε μια προηγούμενη έρευνα της Piplysay, η οποία δημοσκόπησε πάνω από 30.000 άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω στις ΗΠΑ.

Η έρευνα διήρκησε από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου.

Διαπίστωσε ότι το 65% πίστευε ότι το διαβατήριο εμβολιασμού θα είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για την παρακολούθηση του ιού.

Ένας στους πέντε (19%), σύμφωνα με την έρευνα J.D. Power, δήλωσε ότι ήταν κακή ιδέα και δεν πρέπει να εισαχθεί.