Το 26% των Βρετανών παραλείπει την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης λόγω του κόστους των ασφαλιστηρίων αυμβολαίων, σύμφωνα με έρευνα της Go.Compare.

Μεταξύ άλλων από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι:

  • το 25% των Βρετανών δήλωσε ότι δεν θεώρησε απαραίτητη την αγορά ταξιδιωτικής ασφάλισης
  • το 16% δήλωσε ότι απλώς την ξέχασε
  • Το 17% δεν τη θεώρησε αναγκαία καθώς θα έκανε ένα σύντομο ταξίδι
  • Το 16% τόνισε ότι δεν θα υήρχε κάλυψη για προϋπάρχουσα ασθένεια ή πάθηση

Η Go.Compare εκτιμά ότι το 16% που δήλωσε ότι ξέχασε να αγοράσει ταξιδιωτική ασφάλιση, αφορά σχεδόν δύο εκατομμύρια Βρετανούς τουρίστες με κόστος 8,6 εκατ. λιρών το μήνα σε ενδεχόμενες αξιώσεις.

Το 26% των ερωτηθέντων που παρέλειψαν την ταξιδιωτική ασφάλιση επειδή θεώρησαν ότι ήταν πολύ ακριβή μεταφράζεται σε περίπου 3,2 εκατομμύρια παραθεριστές, με αποτέλεσμα περίπου απώλεια 14,3 εκατ λιρών από 14.000 αξιώσεις το μήνα.

Αναφέρεται ότι η έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 Βρετανοί πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2022 και χρησιμοποίησε δεδομένα της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ONS) για να προσδιορίσει τον αριθμό των κατοίκων του Ηνωμένου Βασιλείου που επισκέφθηκαν το εξωτερικό μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021.

Τα στοιχεία της ONS δείχνουν ότι 17 εκατομμύρια κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου ταξίδεψαν στο εξωτερικό το διάστημα μεταξύ Ιουλίου και Δεκεμβρίου 2021.

Ωστόσο, η έρευνα της Αρχής Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) διαπίστωσε ότι μόνο 4,6 εκατομμύρια ασφαλιστήρια συμβόλαια ίσχυαν εκείνη την εποχή, εκ των οποίων τα 2,4 εκατομμύρια ήταν για ένα ταξίδι.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 12,4 εκατομμύρια ταξιδιώτες ρίσκαραν να μην έχουν ταξιδιωτική ασφάλιση για τις διακοπές τους.

Η κ. Ceri McMillan, εμπειρογνώμονας ταξιδιωτικής ασφάλισης στο Go. Compare, δήλωσε: «Το κόστος της ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να ποικίλλει, αλλά πολλά συμβόλαια ξεκινούν από μόλις μερικές λίρες.

«Συνιστούμε ανεπιφύλακτα στους ταξιιδώτες να πληρώνουν το ασφάλιστρο, ειδικά εάν έχουν κάνει κράτηση για ακριβές διακοπές, προκειμένου να διασφαλίσουν την επιστροφή των χρημάτων τους σε ένα σενάριο έκτακτης ανάγκης.

«Όταν συγκρίνουμε τις τιμές του συμβολαίου με το πιθανό κόστος της ιατρικής περίθαλψης στο εξωτερικό ή τις απώλειες που σχετίζονται με μια ακύρωση διακοπών, είναι σαφές πόσο αξίζει τον κόπο η ταξιδιωτική ασφάλιση».