Ποσοστό υψηλότερο του 54% των οικογενειών στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να κάνει διακοπές φέτος, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Legal & General σε δείγμα 2.000 ταξιδιωτών.

Παρά το αυξανόμενο κόστος, η πλειονότητα πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα οικογενειακό ταξίδι μέσα στους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες, ενώ ο μέσος όρος των δαπανών για τις διακοπές τους ανέρχεται φέτος στις 2.005 λίρες, σημειώνοντας ελαφρά αύξηση από τον προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους των 1.944 λιρών

Σε ερώτηση σχετική με τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόφασή τους να κλείσουν οικογενειακές διακοπές

  • Το 42% αναφέρθηκε στο κόστος του ταξιδιού
  • Το 31% στην ελκυστικότητα του προορισμού
  • Το 31% στην προσωπική οικονομική κατάσταση

Από εκείνους που δήλωσαν ότι έχουν επηρεαστεί από την κρίση κόστους ζωής, το 32% ανέφερε ως σημαντικότερη επίπτωση τα μέτρα εξοικονόμησης των δαπανών.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι περισσότερες οικογένειες παραμένουν πρόθυμες να πραγματοποιήσουν καλοκαιρινές αποδράσεις.

  • Σχεδόν οι μισοί (46%) θεώρησαν ζωτικής σημασίας να πάνε σε οικογενειακά ταξίδια πολλών γενεών, συμπεριλαμβανομένων τόσο των μελών της άμεσης όσο και της ευρύτερης οικογένειας.
  • Πάνω από τους μισούς (56%) ανέφεραν ότι ταξιδεύουν συνήθως με έναν σύντροφο, ενώ το 22% προτιμά να ταξιδεύει με φίλους.
  • Αντίθετα, ένα μικρότερο ποσοστό 13%, ανέφερε ταξίδια με γονείς και το ποσοστό αυτό μειώθηκε σημαντικά στο 3% για τα ξαδέρφια και στο 2% για τους παππούδες και γιαγιάδες.
  • Το μεγαλύτερο κίνητρο για διακοπές πολλών γενεών για το 38% είναι η δημιουργία αναμνήσεων με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (38%).

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Legal & General Retail κ. Paula Llewellyn δήλωσε:
«Η προηγούμενη έρευνα έχει δείξει ότι η διαβίωση πολλών γενεών αυξάνεται, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη να βλέπουμε αυτή επιρροή στις οικογενειακές διακοπές.

Ακόμη και με περιορισμένους προϋπολογισμούς, οι οικογένειες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο κατανοούν τα οφέλη αυτών των ταξιδιών. Εκτιμούν την ευκαιρία να δημιουργήσουν αξέχαστες αναμνήσεις με τους πιο κοντινούς και αγαπημένους τους.»