Μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε ότι οι αναφορές για χαμένες ή κλεμμένες τσάντες έχουν αυξηθεί τον περασμένο χρόνο, ενώ οι αναφορές για κατεστραμμένες τσάντες έχουν μειωθεί.

Στην πραγματικότητα, περισσότερες από 26 εκατομμύρια τσάντες αναφέρθηκαν ότι υπέστησαν λάθος χειρισμό (αποσκευές που χάθηκαν, καταστραφούν ή καταστράφηκαν) τον περασμένο χρόνο, ο υψηλότερος αριθμός που αναφέρθηκε από το 2013. Η Sarah Webber, Διευθύντρια Marketing InsureMyTrip μοιράζεται περισσότερες συμβουλές σχετικά με αυτό.

Η κακή διαχείριση των αποσκευών σας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού μπορεί να είναι μια απογοητευτική εμπειρία, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να αντιμετωπίσετε την κατάσταση και να ελαχιστοποιήσετε τον αντίκτυπο στα ταξιδιωτικά σας σχέδια.

Κρατήστε σημαντικά έγγραφα

Κρατήστε αντίγραφα όλων των σημαντικών εγγράφων, όπως η κάρτα επιβίβασης, οι ετικέτες παραλαβής αποσκευών και τυχόν αποδείξεις που σχετίζονται με τα χαμένα υπάρχοντά σας. Αυτά τα έγγραφα μπορεί να απαιτούνται για ασφαλιστικές αξιώσεις ή αποζημίωση.

Ελέγξτε τις πολιτικές αποζημίωσης

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν συγκεκριμένες πολιτικές σχετικά με την αποζημίωση για απώλεια αποσκευών. Ανάλογα με τις περιστάσεις, μπορεί να προσφέρουν επιστροφή χρημάτων για βασικά είδη ενώ είστε χωρίς τις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι οι πολιτικές αποζημίωσης μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία.

Ταξιδιωτική ασφάλιση

Εάν έχετε ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει χαμένες αποσκευές, μπορείτε να υποβάλετε αξίωση στον ασφαλιστικό σας πάροχο. Δεν καλύπτουν όλα τα ασφαλιστήρια συμβόλαια χαμένες αποσκευές, επομένως είναι σημαντικό να ελέγξετε το συμβόλαιό σας πριν ταξιδέψετε και να κατανοήσετε την κάλυψη που παρέχει.

Για να μαζέψετε σε περίπτωση που χαθούν οι αποσκευές σας, λάβετε υπόψη αυτές τις συμβουλές:

Κρατήστε τα απαραίτητα στη χειραποσκευή: Συσκευάστε βασικά αντικείμενα όπως φάρμακα, αλλαγή ρούχων, προϊόντα περιποίησης και σημαντικά έγγραφα (διαβατήριο, ταυτότητα, δρομολόγιο ταξιδιού) στη χειραποσκευή σας. Αυτό διασφαλίζει ότι έχετε τα βασικά ακόμα και αν χαθούν οι παραδοτέες αποσκευές σας.

Χρησιμοποιήστε ετικέτες αποσκευών: Τοποθετήστε σαφείς, ανθεκτικές ετικέτες αποσκευών με τα στοιχεία επικοινωνίας σας στις αποσκευές σας. Ωστόσο, συνιστάται να μην κρατάτε τη διεύθυνση του σπιτιού σας στις αποσκευές σας. Εάν οι αποσκευές σας κλαπούν, δεν θέλετε αυτές οι σημαντικές πληροφορίες να πέσουν σε λάθος χέρια. Αντίθετα, επισημάνετε τις αποσκευές σας με το όνομα, την αεροπορική εταιρεία και τον αριθμό πτήσης σας.

Χρησιμοποιήστε μοναδικές αποσκευές: Επιλέξτε αποσκευές που ξεχωρίζουν, είτε λόγω χρώματος είτε λόγω σχεδίου. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις τσάντες σας πιο εύκολα και να αποτρέψετε τις μπερδέματα.