Σύνταξη: tourismtoday.gr

Η TUI «προετοιμάζεται εντατικά» για να ξαναρχίσει τα ταξίδια διακοπών. Ήδη είναι σε συνομιλίες με τους βασικούς προορισμούς της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Κύπρου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Fritz Joussen προέβλεψε ότι οι πελάτες θα μπορούν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς αμφιβολία» το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα «αποκαταστήσει την ελευθερία ταξιδιού».

«Το ταξίδι στην Ευρώπη θα είναι δυνατό το καλοκαίρι του 2021 – με ασφάλεια και υπευθυνότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Fritz Joussen επεσήμανε ότι η TUI συνεργάζεται «στενά» με την Ελλάδα, την Ισπανία και την Κύπρο για το πώς θα συνεχιστεί το ταξίδι. Οι συζητήσεις να επεκταθούν και σε άλλους προορισμούς της Δυτικής και Ανατολικής Μεσογείου τις επόμενες εβδομάδες.

«Το ενδιαφέρον για διακοπές μετατρέπεται σε κρατήσεις και έσοδα»

«Η επιθυμία για διακοπές ήταν μεγάλη σε όλη την πανδημία, είπε.

Η ζήτηση και οι κρατήσεις αυξάνονται από όταν η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό των περιορισμών του Covid.

Η Γερμανία ετοιμάζεται επίσης να επανεκκινήσει και να βγει από το κλείδωμα.
Είναι σαφές ότι το ενδιαφέρον για τις διακοπές μετατρέπεται και πάλι σε κρατήσεις και έσοδα».

Όπως είπε οι κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης έχουν αναπτύξει «καλές ιδέες για την επανεκκίνηση», του ταξιδιού.

Ο πυρήνας αυτών των σχεδίων είναι οι δοκιμές, οι εμβολιασμοί και κοινό στην ΕΕ πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της ελευθερίας στα ταξίδια. Και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό».