Σύνταξη: tourismtoday.gr

«Ταξιδιωτική έκρηξη» προβλέπει ο Lufthansa Group αυτό το καλοκαίρι καθώς και έσοδα ρεκόρ κίνησης φέτος, παρά το γεγονός ότι ανέφερε ζημία 467 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο.

Χαιρέτισε τη «συνεχιζόμενη υψηλή ζήτηση, ειδικά στον τομέα των ιδιωτικών ταξιδιών αναψυχής», καθώς ανέφερε πτώση 20% των ζημιών πρώτου τριμήνου από έτος σε έτος, σημειώνοντας ότι «η συσσωρευμένη ζήτηση μετά την πανδημία παραμένει υψηλή».

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών, ο οποίος περιλαμβάνει τις Swiss, Austrian Airlines, Brussels Airlines και Eurowings καθώς και τη Lufthansa, ανέφερε ότι οι μέσες αποδόσεις των ναύλων αυξήθηκαν κατά 19% σε σχέση με το 2019 και οι αποδόσεις σε ορισμένα δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων αυξήθηκαν κατά 25%.

«Ο Lufthansa Group επιστρέφει σε καλό δρόμο», δήλωσε ο Carsten Spohr, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου.

Χαιρέτισε «ένα καλό πρώτο τρίμηνο» παρά το κόστος της επέκτασης των πτητικών δραστηριοτήτων, τις «επενδύσεις στη λειτουργική σταθερότητα» και τις απεργίες στα γερμανικά αεροδρόμια που «επιβάρυναν τα κέρδη».
Όπως υπογράμμισε ο Όμιλος «αναμένει μια ταξιδιωτική έκρηξη το καλοκαίρι, καθώς και ένα νέο ρεκόρ στα έσοδα από την κίνηση για το έτος».

Ο Carsten Spohr σημείωσε ότι καταγράφεται μια «ταχύτερη ανάκαμψη στον τομέα των ιδιωτικών ταξιδιών» από ό,τι στα επαγγελματικά ταξίδια επισημαίνοντας πώς «στα δρομολόγια αναψυχής μικρών και μεσαίων αποστάσεων, η ζήτηση υπερβαίνει ήδη τα επίπεδα του 2019».

Η χωρητικότητα σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες του ομίλου επεκτάθηκε στο 75% του επιπέδου του 2019, 30% υψηλότερα σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Αναμένεται να αυξηθεί στο 82% τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ενώ η χωρητικότητα για ολόκληρο το έτος θα φθάσει το 85% με 90% της χωρητικότητας του 2019.

Ο επικεφαλής του Lufthansa Group τόνισε πώς «βρίσκεται σε καλή θέση για να ενισχύσει τη θέση της μεταξύ των πέντε κορυφαίων αεροπορικών ομίλων στον παγκόσμιο ανταγωνισμό».

Σύμφωνα με τον Remco Steenbergen, γενικό οικονομικό διευθυντή «η Lufthansa είναι μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη. Η συνεχώς ισχυρή ζήτηση μας δίνει αυτοπεποίθηση για τους επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στη λειτουργική σταθερότητα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι επί του παρόντος λειτουργούμε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο αποδοτικότητας και παραγωγικότητας από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί».

Ανέφερε ότι τα επίπεδα παραγωγικότητας είναι κατά 10%-15% χαμηλότερα από το προ της πανδημίας επίπεδο.

Ωστόσο, ο Remco Steenbergen επέμεινε ότι «έχουμε μεγάλες δυνατότητες να αυξήσουμε τα κέρδη μας μόλις αφήσουμε πίσω μας τη φάση εκκίνησης και το συνολικό σύστημα αποκτήσει περαιτέρω σταθερότητα».

Η Lufthansa συμφώνησε την πώληση του τμήματος τροφοδοσίας του ομίλου LSG Group στην ιδιωτική εταιρεία Aurelius στις αρχές Απριλίου. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το τρίτο τρίμηνο του 2023.