Σύνταξη: tourismtoday.gr

Με αισιοδοξία κοιτάζει τη νέα χρονιά η Γερμανική Ένωση Αεροδρομίων (ADV) καθώς τα μέλη της αναμένουν «σημαντική ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης».

Στα γερμανικά αεροδρόμια, η τάση ανάκαμψης θα συνεχιστεί, «μετρούμενη σε σχέση με το έτος 2019 πριν από την κρίση» και το επίπεδο του 82% των διακινούμενων επιβατών θα επιτευχθεί ξανά το 2023.

Αυτό σημαίνει ότι 205 εκατομμύρια επιβάτες θα χρησιμοποιήσουν τα γερμανικά αεροδρόμια το επόμενο έτος σε σύγκριση με το 2019, που υπήρχαν 248 εκατομμύρια επιβάτες.

Για το ημερολογιακό έτος 2022, οι αναλυτές της ADV αναμένουν ότι θα κλείσει λίγο λιγότερο από τα δύο τρίτα του επιπέδου πριν από την κρίση.

Από τον Ιανουάριο έως τον Νοέμβριο του 2022, 153 εκατομμύρια επιβάτες θα εξυπηρετήθηκαν στα γερμανικά αεροδρόμια.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του πανδημικού έτους 2021, αυτό σημαίνει αύξηση 116,6%.
Για το ημερολογιακό έτος 2025, η ADV αναμένει επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα σε αυτή τη χώρα.

Η Γερμανία μη ελκυστική για αεροπορικές εταιρείες

Η Γερμανία βρίσκεται στο χαμηλότερο άκρο της ανάπτυξης της εναέριας κυκλοφορίας στην Ευρώπη.
Αυτό ο Ralph Beisel, Διευθύνων Σύμβουλος της ADV, το αποδίδει στο γεγονός ότι το κόστος στη χώρα είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι σε άλλες αγορές.

Όπως επισημαίνει ο Ralph Beisel «η περαιτέρω αύξηση του μεριδίου των ρυθμιστικών τελών είναι ανησυχητική.
Είναι σχεδόν το 30% του συνολικού κόστους μιας αεροπορικής εταιρείας στη Γερμανία, χωρίς τα αεροδρόμια να έχουν καμία επιρροή σε αυτό που καθιστά την χώρα, όλο και πιο μη ελκυστική για τις αεροπορικές εταιρείες.»