Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο τομέας αγοράς αεροσκαφών «θα φτάσει τα επίπεδα πριν από το Covid το 2023-2025», σύμφωνα με την ευρωπαϊκή πολυεθνική αεροδιαστημική εταιρεία Airbus.

Η εταιρεία αποκαλύπτει στους προμηθευτές ενημέρωση των σχεδίων παραγωγής της, παρέχοντας ορατότητα προκειμένου να προγραμματίσει τις απαραίτητες επενδύσεις.

Καθώς και να εξασφαλίσει μακροπρόθεσμη ικανότητα και ετοιμότητα ρυθμού παραγωγής, σύμφωνα με την αναμενόμενη ανάκαμψη.

«Ο τομέας των αερομεταφορών αρχίζει να ανακάμπτει από την κρίση Covid-19, δήλωσε ο Γκυγιάμ Φορί Διευθύνων Σύμβουλος της Airbus.

Το μήνυμα προς την κοινότητα των προμηθευτών μας παρέχει ορατότητα σε ολόκληρο το βιομηχανικό οικοσύστημα. Για να εξασφαλίσει ότι θα είμαστε έτοιμοι όταν το απαιτήσουν οι συνθήκες της αγοράς.

Παράλληλα, μεταμορφώνουμε το βιομηχανικό μας σύστημα βελτιστοποιώντας τη διάταξη των αεροσκαφών μας. Και εκσυγχρονίζοντας τις εγκαταστάσεις παραγωγής της οικογένειας A320. Όλες αυτές οι ενέργειες προετοιμάζουν το μέλλον μας».

Οικογένεια A320

Η Airbus επιβεβαιώνει ένα μέσο όρο παραγωγής A320 45 αεροσκαφών ανά μήνα το 4ο τρίμηνο του 2021.

Και καλεί τους προμηθευτές να προετοιμαστούν για το μέλλον. Εξασφαλίζοντας σταθερό ποσοστό 64 αεροσκαφών έως το 2ο τρίμηνο του 2023.

Εν αναμονή μιας συνεχούς αγοράς ανάκαμψης, η Airbus ζητά από τους προμηθευτές να ενεργοποιήσουν ένα σενάριο με ρυθμό 70 αεροσκαφών έως το πρώτο τρίμηνο του 2024. Μακροπρόθεσμα, η Airbus κάνει λόγο για 75 αεροσκάφη έως το 2025.

Οικογένεια A220

Επί του παρόντος με ρυθμό περίπου πέντε αεροσκάφη το μήνα, το ποσοστό επιβεβαιώνεται ότι θα αυξηθεί σε περίπου έξι στις αρχές του 2022.
Η Airbus προβλέπει επίσης μηνιαίο ρυθμό παραγωγής 14 στα μέσα της δεκαετίας.

Οικογένεια A350

Επί του παρόντος με μέσο ρυθμό παραγωγής πέντε το μήνα, αυτό αναμένεται να αυξηθεί σε έξι έως το φθινόπωρο του 2022.

Οικογένεια A330

Η παραγωγή παραμένει με μέσο μηνιαίο ρυθμό δύο αεροσκάφη το μήνα.