Ο μέσος ναύλος για ένα αεροπορικό εισιτήριο εσωτερικού μετ’ επιστροφής στις ΗΠΑ αυτό το καλοκαίρι θα είναι κατά 50 δολάρια περίπου φθηνότερος από πέρυσι, σύμφωνα με την τελευταία πρόβλεψη της εταιρείας Hopper.

Επί τους παρόντος, οι οικονομικοί ναύλοι εσωτερικού είναι αυξημένοι κατά 17% σε σύγκριση με πέρυσι και θα αυξηθούν μέχρι τον Μάιο.

«Σε όλο τον ταξιδιωτικό κλάδο, οι αεροπορικές εταιρείες και τα ξενοδοχεία έχουν αναφέρει συνεχιζόμενη, αυξανόμενη ζήτηση για ταξίδια παρά τις αυξανόμενες οικονομικές ανησυχίες και τον πληθωρισμό», έγραψε ο οικονομολόγος του Hopper, Hayley Berg. «Παρά τις ανησυχίες που μαστίζουν την οικονομία των ΗΠΑ και τον συνεχιζόμενο πληθωρισμό, το 80% των πελατών του Hopper που σχεδιάζουν να ταξιδέψουν θα ξοδέψουν τα ίδια ή περισσότερα για ταξίδια το επόμενο έτος».

Σύμφωνα με το Consumer Travel Index της ταξιδιωτικής εφαρμογής, τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια εσωτερικού ανέρχονται κατά μέσο όρο στα 265 δολάρια αυτό το τρίμηνο. Αν και είναι σχεδόν 20% αύξηση από πέρυσι, είναι 6% κάτω από τον μέσο όρο του 2019.

Οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων θα ανέλθουν κατά μέσο όρο στα 277 δολάρια κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα και θα συνεχίσουν να αυξάνονται καθώς πλησιάζουν οι πιο πολυσύχναστες περίοδοι ταξιδιών της άνοιξης και του καλοκαιριού, σύμφωνα με το Hopper. Οι τιμές θα κορυφωθούν κατά μέσο όρο στα 348 δολάρια  το Μάιο, σύμφωνα με την πρόβλεψη, και στη συνέχεια θα πάνε στα 318 δολάρια μέχρι τον Ιούλιο.

Κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής αιχμής του περασμένου έτους, οι τιμές των εισιτηρίων του προϋπολογισμού ήταν κατά μέσο όρο 400 δολάρια.

Από την πλευρά του κόστους, οι αεροπορικές εταιρείες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τις τιμές των καυσίμων, οι οποίες είναι αυξημένες κατά 51% από πέρυσι. Εν τω μεταξύ, οι αερομεταφορείς συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν περιορισμούς ανάπτυξης λόγω έλλειψης πιλότων, καθυστερήσεων στην εκπαίδευση και καθυστερήσεων στις παραδόσεις αεροσκαφών.

Ο Hopper αναμένει επίσης ότι οι τιμές για ενοικιάσεις αυτοκινήτων, ξενοδοχείων και κατοικιών θα παραμείνουν πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα για το μεγαλύτερο μέρος του 2023.