της Εύας Οικονομάκη

Τη δέσμευση της Emirates στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό ανέδειξε ο Καλίντ Αλ Ζαρούνι, διευθυντής της αεροπορικής εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία.

«Η Ελλάδα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για την Emirates και πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε την παρουσία μας στη χώρα και να ενισχύσουμε το δίκτυό μας», επεσήμανε ο επικεφαλής της Emirates, η οποία πετάει από και προς τη χώρα μας από τον Ιούνιου του 1996, μεταφέροντας 3,1 εκατομμύρια ταξιδιώτες.

Στόχος

«Ο στόχος μας, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες, είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους Έλληνες τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

«Η πρόθεση της Emirates για την Ελλάδα είναι να διατηρήσει τις δυνατότητές της στην ελληνική αγορά, ώστε να συνδεθεί με ακόμη περισσότερους προορισμούς στο δίκτυό της από το Ντουμπάι και όχι μόνο, αλλά και στην Ασία, την Αυστραλία, την Άπω Ανατολή και την Αφρική. Μέχρι τώρα οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να πετάξουν με την Emirates μέσω του κόμβου μας σε 99 προορισμούς σε όλο τον κόσμο και είμαστε πεπεισμένοι να πούμε ότι η εταιρεία στοχεύει να εξυπηρετήσει το 100% των προορισμών του δικτύου της έως το καλοκαίρι του 2021», τόνισε, δηλώνοντας αισιόδοξος για την πορεία των αερομεταφορών την επόμενη χρονιά, παρά το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος κλάδος είναι από εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αποζημιώσεις

Η Emirates, όπως ανέφερε ο διευθυντής της εταιρείας για την Ελλάδα και την Αλβανία, έχει επιστρέψει μέχρι σήμερα 1,4 δισ. δολάρια στους πελάτες της, έπειτα από ακυρώσεις που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19.

«Περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αιτήματα επιστροφής χρημάτων έχουν ικανοποιηθεί από τον Μάρτιο, αντιπροσωπεύοντας το 90% των συνολικών αιτημάτων που κλήθηκε η Emirates να διαχειριστεί», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχής επέκταση του δικτύου

Η Emirates εξυπηρετεί επί του παρόντος περισσότερους από 99 προορισμούς μέσω του κόμβου του Ντουμπάι, ο οποίος αποτελεί τον κύριο αεροπορικό κόμβο για τη Μέση Ανατολή.

«Σε 3 εβδομάδες από τότε που το Ντουμπάι άνοιξε ξανά για τον τουρισμό, παρατηρήθηκαν περισσότερες από 1,6 εκατομμύρια αναζητήσεις για τον προορισμό στην ιστοσελίδα της Emirates, καταγράφοντας αύξηση των κρατήσεων με ταξιδιώτες που προέρχονται από περισσότερες από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα», τόνισε ο Καλίντ Αλ Ζαρούνι.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ο κόμβος της Emirates έχουν λάβει μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του Covid-19, διαθέτοντας ένα από τα πιο αξιόπιστα συστήματα δοκιμών για Covid-19 στον κόσμο. Είναι ενδεικτικό ότι το Ντουμπάι ήταν μια από τις πρώτες πόλεις του κόσμου που έλαβε τη σφραγίδα Safe Travels από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC), το οποίο υποστηρίζει τα ολοκληρωμένα και αποτελεσματικά μέτρα του Ντουμπάι για τη διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των επισκεπτών.

Ενισχύει το cargo

Την ίδια στιγμή, η Emirates SkyCargo ενισχύει την ετοιμότητά της να χειριστεί τις πολυπλοκότητες στην εφοδιαστική αλυσίδα της διανομής ενός δυνητικού εμβολίου COVID-19 παγκοσμίως, δημιουργώντας τον πρώτο αποκλειστικό κόμβο μεταφοράς φορτίων για το εμβόλιο, στο Ντουμπάι. Ο αερομεταφορέας ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει εκ νέου την Emirates SkyCentral DWC στο Ντουμπάι, προκειμένου να χρησιμεύσει ως ειδικός κόμβος για την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου.

Η Emirates SkyCargo στο Ντουμπάι θα είναι η μεγαλύτερη στο κόσμο εξειδικευμένη εγκατάσταση για εμβόλια COVID-19. Ο κόμβος θα επιτρέψει στον αερομεταφορέα αεροπορικού φορτίου να μεταφέρει εμβόλια από διάφορα μέρη παραγωγής παγκοσμίως, να αποθηκεύει και να προετοιμάζει αποστολές, τόσο για περιφερειακή όσο και για παγκόσμια διανομή.

Η Emirates SkyCentral DWC διαθέτει πάνω από 4.000 τετραγωνικά μέτρα πιστοποιημένου χώρου ελεγχόμενης θερμοκρασίας αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων, επιτρέποντας την αποθήκευση και τη διανομή εμβολίων COVID-19 μεγάλων ποσοτήτων. Συνολικά, εκτιμάται ότι η εγκατάσταση μπορεί να περιέχει περίπου 10 εκατομμύρια φιαλίδια εμβολίου, σε εύρος θερμοκρασιών 2-8 βαθμούς Κελσίου, οποιαδήποτε χρονική στιγμή.