Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ο αντίκτυπος στον παγκόσμιο τουρισμό έχει μεταφερθεί έως το 2021. Και οι προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους παραμένουν άγνωστες.

Σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του Βαρόμετρου του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO World Tourism Barometer), όλες οι περιοχές του κόσμου συνέχισαν να σημειώνουν μεγάλες πτώσεις στις αφίξεις τουριστών τον πρώτο μήνα του έτους.

Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι παγκόσμιες τουριστικές αφίξεις μειώθηκαν 87%, τον Ιανουάριο.

Ο UNWTO συνεχίζει την έκκληση του για ισχυρότερο συντονισμό στα ταξιδιωτικά πρωτόκολλα μεταξύ των χωρών. Με στόχο να εξασφαλιστεί η ασφαλής επανεκκίνηση του τουρισμού. Και να αποφευχθεί μια ακόμη χρονιά μαζικών απωλειών.

Τα εμπόδια για την ανάκαμψη

Οι υποχρεωτικές δοκιμές, οι καραντίνες και το πλήρες κλείσιμο των συνόρων, εμπόδισαν τα διεθνή ταξίδια, επισημαίνει το Βαρόμετρο του UNWTO.

Επιπλέον, η ταχύτητα και η κατανομή της διάθεσης του εμβολιασμού ήταν πιο αργή από το αναμενόμενο. Καθυστερώντας περαιτέρω την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Οι παγκόσμιες περιοχές έχουν πληγεί σκληρά

  • Η Ασία και ο Ειρηνικός (-96%) είναι η περιοχή που συνεχίζει να έχει το υψηλότερο επίπεδο ταξιδιωτικών περιορισμών. Σημειώνοντας τη μεγαλύτερη μείωση στις διεθνείς αφίξεις τον Ιανουάριο.
  • Η Ευρώπη και η Αφρική σημείωσαν μείωση 85% στις αφίξεις.
  • Η Μέση Ανατολή σημείωσε πτώση 84%.
  • Οι διεθνείς αφίξεις στην Αμερική μειώθηκαν κατά 79% τον Ιανουάριο.