της Εύας Οικονομάκη

Ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 250 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση 17 πολυτελών ξενοδοχείων που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του έχει δρομολογήσει ο όμιλος Mitsis Hotels, ο οποίος τον τελευταίο χρόνο έχει προχωρήσει σε ένα μπαράζ επιχειρηματικών κινήσεων με στόχο να ενισχύσει το αποτύπωμά του στον ελληνικό ξενοδοχειακό χάρτη.

Ο ξενοδοχειακός όμιλος έχει ήδη πραγματοποιήσει κατά την πενταετία 2017-2021 επενδύσεις 100 εκατ. ευρώ για ανακαινίσεις σε υφιστάμενες μονάδες και resorts, ενώ «τρέχει» ένας ακόμη γύρος επενδύσεων για την πλήρη αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών των ξενοδοχείων που διαθέτει σε 5 δημοφιλείς ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι το protfolio των Mitsis Hotels περιελάμβανε μέχρι το 2021 8 μονάδες στη Ρόδο, 5 μονάδες στην Κω, 2 στην Κρήτη, 1 στα Καμένα Βούρλα και 1 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο των νέων επενδυτικών κινήσεων που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, πριν από λίγους μήνες, ο όμιλος Mitsis Hotels προχώρησε στην εξαγορά δύο ξενοδοχείων του ομίλου Aldemar που βρίσκονται στη Χερσόνησο, το Aldemar Royal Mare και το Aldemar Cretan Village Beach Hotel.

Με την προσθήκη αυτή, ο αριθμός των ξενοδοχείων της εταιρείας ανέρχεται στα 19 μέσα στο 2022.

Τα νέα projects

Την ίδια στιγμή, ο όμιλος έχει στα σκαριά 3 ακόμη projects. Το πρώτο εστιάζει στην επένδυση του ομίλου στη Μύκονο, η οποία προβλέπει την ανάπτυξη ενός τουριστικού συγκροτήματος στην περιοχή Ελιά.

Το δεύτερο αφορά την ανάπτυξη του ακινήτου στη Βόρεια Αφάντου (Γκολφ Αφάντου), το οποίο ο όμιλος απέκτησε πρόσφατα από τον επιχειρηματία Μερκούριο Αγγελιάδη.

Με βάση το αρχικό business plan, οι επενδύσεις για την αξιοποίηση της έκτασης εκτιμάται ότι θα ανέλθουν σε 400 εκατ. ευρώ και προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η ανάπτυξη 3 ξενοδοχείων υψηλών προδιαγραφών, μίας μαρίνας, ενός shopping center, τουριστικών κατοικιών και γηπέδων γκολφ.

Στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνεται επίσης η δημιουργία ενός νέου ξενοδοχείου, δυναμικότητας 110 δωματίων στο «Μέγαρο Μεταξά», ένα ακίνητο στο κέντρο του Πειραιά.

Παράλληλα, ο όμιλος ήταν ο μοναδικός ενδιαφερόμενος που κατέθεσε προσφορά στο πλαίσιο του διαγωνισμού που είχε προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της λουτρόπολης των Καμένων Βούρλων.

Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες, προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας με την εταιρεία Happy Holidays Α.Ε. για την 20ετή διαχείριση νέου πολυτελούς πεντάστερου θερέτρου, με ορίζοντα ολοκλήρωσης και λειτουργίας της μονάδας το 2025.

Σύμφωνα με τον Ετήσιο Κοινωνικό Απολογισμό του, ο όμιλος Mitsis Hotels απασχολεί περισσότερους από 4.000 εργαζομένους και φιλοξενεί κάθε χρόνο στις μονάδες του πάνω από 350 χιλιάδες επισκέπτες