Η ‘Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ, δημοσίευσε την εξαμηνιαία πρόβλεψή της για ταξίδια προς και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών έως το 2026.

H Ενωση έδειξε έναν ομαλοποιημένο ρυθμό ανάπτυξης στον τομέα των εγχώριων ταξιδιών αναψυχής, μετά από μήνες αυξημένης ζήτησης.

Η ισχυρή εγχώρια ζήτηση ταξιδιών αναψυχής, ήταν η κινητήρια δύναμη στη συνολική επιστροφή του κλάδου μετά την πανδημία, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Ταξιδιών των ΗΠΑ, κ. Geoff Freeman.

Αν και η άνοδος που σημειώθηκε το τελευταίο έτος αρχίζει να μετριάζεται, αναμένεται ότι τα επόμενα τρίμηνα, η αναψυχή θα παραμείνει ανθεκτική.

Τα εγχώρια ταξίδια αναψυχής αναμένεται να παραμείνουν ισχυρά, αλλά με ομαλοποιημένους ρυθμούς ανάπτυξης (περίπου 2%) το 2023 και το 2024.

Τόσο ο όγκος όσο και οι δαπάνες για εγχώρια επαγγελματικά ταξίδια αναμένεται να αυξηθούν, αν και πιο αργά, σε μεγάλο βαθμό, λόγω των οικονομικών συνθηκών.

Ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν, με διψήφια αύξηση, τόσο του όγκου, όσο και των δαπανών το 2023, αναμένεται ότι η αύξηση των δαπανών προσαρμοσμένων στον πληθωρισμό, θα είναι πιο αργή από τον όγκο το 2024 και μετά.

Ο όγκος των επαγγελματικών ταξιδιών δεν αναμένεται να ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως το 2025, ενώ οι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό δαπάνες δεν αναμένεται να ανακάμψουν εντός του εύρους των προβλέψεων.

Την ίδια ώρα, η πρόβλεψη για τα εισερχόμενα ταξίδια αναβαθμίστηκε λόγω της ισχυρής ζήτησης από την καναδική αγορά, καθώς και των ισχυρότερων προσδοκιών από βασικές αγορές του εξωτερικού, όπως η Βραζιλία.

Σε ετήσια βάση, ο όγκος εισερχόμενων ταξιδιών προβλέπεται να αυξηθεί κατά 31% το 2023 και 18% το 2024, ενώ οι δαπάνες προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό προβλέπεται να αυξηθούν κατά 34% το 2023 και 19% το 2024.

Ο όγκος σε αυτόν τον τομέα προβλέπεται να ανακάμψει έως το 2025, ενώ οι δαπάνες προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό δεν θα ανακάμψουν μέχρι το 2026.

Πολιτικές για την ανάπτυξη των ταξιδιών

Η Ένωση Ταξιδιών των ΗΠΑ αναφέρει τέσσερις βασικούς τομείς ομοσπονδιακής πολιτικής για την επιτάχυνση της ανάπτυξης σε όλους τους ταξιδιωτικούς τομείς:

-Βελτίωση της συνολικής εμπειρίας αεροπορικών ταξιδιών μέσω του νομοσχεδίου επανέγκρισης της Ομοσπονδιακής Διοίκησης Αεροπορίας

-Χαμηλότεροι χρόνοι αναμονής των συνεντεύξεων επισκεπτών στις ΗΠΑ, οι οποίοι επί του παρόντος υπερβαίνουν κατά μέσο όρο τις 500 ημέρες στις κορυφαίες εισερχόμενες αγορές που απαιτούν βίζα

-Μείωση στους τους χρόνους αναμονής των τελωνείων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ και σε άλλες πύλες εισόδου που αντιμετωπίζουν υπερβολικές καθυστερήσεις

-Αύξηση της ομοσπονδιακής προτεραιότητας και εστίαση στην ανάπτυξη του ταξιδιωτικού κλάδου, όπως έχουν κάνει άλλες χώρες