Σύνταξη: tourismtoday.gr

Αντιμέτωπο με ένα απείθαρχο επιβάτη έχει βρεθεί από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα περίπου το 85 % των αεροσυνοδών στις ΗΠΑ.
Αυτό δείχνουν στοιχεία της αμερικανικής Ένωσης Συνοδών Πτήσεων (AFA-CWA).

Πάνω από το 50% των επιβατών που ενεπλάκησαν σε επεισόδια χρησιμοποίησαν ρατσιστικές, σεξιστικές και ομοφοβικές βρισιές.

Οι αρνητές της μάσκας

Από τον περασμένο Ιανουάριο η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) έχει λάβει 3.615 αναφορές απείθαρχων επιβατών.
Από αυτές οι 2.666 αφορούσαν άτομα που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες.

Σε απάντηση της αύξησης των ενοχλητικών επιβατών, η FAA τον περασμένο Ιανουάριο θέσπισε νέα μέτρα ασφαλείας για τις αεροπορικές εταιρείες.
Εκδίδοντας την προσωρινή πολιτική «μηδενικής ανοχής», αλλά έως τον Μάρτιο. Καθιστώντας την κακή συμπεριφορά επιβατών ομοσπονδιακό αδίκημα.

Οι αεροσυνοδοί αντιμετώπισαν:

  • Λεκτικές επιθέσεις από μεθυσμένους επιβάτες.
  • Απειλές.
  • Επιθετικές ενέργειες κατά την επιβολή εντολών μάσκα.
  • Αντιπαραθέσεις με κλωτσιές στα καθίσματα.

Πώς αντιδρούν οι αεροπορικές εταιρείες

Από τους αεροσυνοδούς σε 30 αεροπορικές εταιρείες που ενεπλάκησαν σε ένα απείθαρχο περιστατικό επιβατών και ενημέρωσαν γραπτώς την διοίκηση του αερομεταφορές, το 71 % δεν έλαβε καμία απάντηση.

Σύμφωνα με την έρευνα οι αεροσυνοδοί «δεν είδαν προσπάθειες για την αντιμετώπιση της αύξησης των απείθαρχων επιβατών από τους εργοδότες τους».

Όπως υπογραμμίζεται στην έρευνα αεροσυνοδοί που απειλήθηκαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο, είπαν πώς η μόνη συνέπεια που έχουν δει ήταν το πολύ μια προσωρινή αναστολή ταξιδιού για τον επιβάτη.

«Χρειαζόμαστε πραγματικά μέτρα για να αισθανθούμε ξανά ασφαλείς στη δουλειά», δήλωσαν.

Για να μπει τέλος στο νέο αυτό φαινόμενο, η Ένωση καλεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να κάνει μόνιμη την πολιτική «μηδενικής ανοχής» της FAA.

«Ήρθε η ώρα να καταστήσουμε μόνιμη την πολιτική για μηδενική ανοχή, δήλωσε η πρόεδρος της AFA-CWA Σάρα Νέλσον.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και FAA καλούνται να ενεργοποιήσουν το ισχύον καθεστώς για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Και θα εφαρμοστεί μια σειρά ενεργειών που προτείνει το σωματείο μας. Μόνο έτσι θα υπάρξει αποτελεσματική ανταπόκριση σε περίπτωση συμβάντων».