Τις ανησυχίες των επαγγελματιών στο χώρο της παγκόσμιας βιομηχανίας ξενοδοχείων και ταξιδιών αναδεικνύει νέα έρευνα της STR με τίτλο «The Hospitality Industry Sentiment».

H κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας και οι προκλήσεις του ενεργειακού κόστους πρωτοστατούν στις ανησυχίες των ερωτηθέντων απο τη Β. Αμερική, ενώ οι υπόλοιποι παρουσιάζουν φοβίες για τα λειτουργικά κόστη και τα κόστη ενέργειας.

Η οικονομία, ο πληθωρισμός και η υποτίμηση του δολαρίου ΗΠΑ ακολουθούν.

Ένα ακόμη ζήτημα που δημιουργεί ανασφάλεια κ προβληματισμό είναι η περιορισμένη διαθεσιμότητα των πτήσεων αλλά και οι αύξηση τιμής των αεροπορικών ναύλων.

Παράλληλα, πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων σημείωσαν ότι τα ταξίδια bleisure αποτελούν μια θετική δυναμική για τις επιχειρήσεις τους, ενώ άλλα ενισχυτικά στοιχεία είναι η δυνατότητα για ανακαινίσεις στα ξενοδοχεία, η αύξηση των τιμών δωματίου και η πιθανότητα πληθωρισμού των ταξιδιωτικών τιμών το 2023.

Επιπλέον των προκλήσεων αυτών και των ισχυρών δεδομένων για το 2023, το ένα τρίτο περιμένει ότι θα ανακάμψει σε επίπεδα 2019 ή θα τα ξεπεράσει όσον αφορά την πληρότητα κατά το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ το 46% περιμένει ότι θα πετύχει τον στόχο αυτό μέχρι το τέλος του 2023.