Η αύξηση στις τιμές των ξενοδοχειακών κρατήσεων και η διαθεσιμότητα δωματίων είναι δύο από τις κύριες ανησυχίες για τους ταξιδιωτικούς διαχειριστές που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2023, σύμφωνα με έρευνα της πλατφόρμας ταξιδιών και εξόδων Roomex.

Η δημοσκόπηση σε περισσότερους από 100 ταξιδιωτικούς συμβούλους σε 24 τομείς διαπίστωσε ότι το 31% θεωρεί τις τιμές των ξενοδοχείων ως τη μεγαλύτερη πρόκληση για το 2023, ενώ το 27% περιμένει ότι η διαθεσιμότητα καταλυμάτων θα αποτελέσει πιθανό “πονοκέφαλο” για φέτος.

Αισιοδοξία για τα επαγγελματικά ταξίδια

Η Roomex με έδρα το Δουβλίνο αποκάλυψε επίσης ενθαρρυντικά νέα για την εταιρική ταξιδιωτική βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου, με σχεδόν τα δύο τρίτα των ταξιδιωτικών διαχειριστών (64%) να αναμένουν ότι οι ταξιδιωτικές τους κρατήσεις θα αυξηθούν το 2023, συμπεριλαμβανομένου του 23% που αναμένει μια «σημαντική» αύξηση (πάνω περισσότερο από 30% σε σχέση με πέρυσι). Μόνο το 3% των ερωτηθέντων αναμένει να κάνει λιγότερες κρατήσεις φέτος.

Παράλληλα, το 59% είναι αβέβαιο για το πώς ο πληθωρισμός και η αύξηση στο κόστος ζωής θα επηρεάσουν τον όγκο των ταξιδιωτικών κρατήσεων.

Η επιστροφή των προσωπικών εκδηλώσεων αντικατοπτρίζεται από το γεγονός ότι το 41% των διευθυντών πρόκειται να κλείσουν τουλάχιστον μία συνάντηση για τουλάχιστον 10 άτομα φέτος. Επίσης, το 23% δεν σχεδιάζει καμία μεγάλης κλίμακας προσωπική εκδήλωση φέτος.

Η σημασία της ευημερίας των εργαζομένων

Μια άλλη τάση που εντοπίστηκε στην έρευνα είναι η αυξανόμενη σημασία της ευημερίας των εργαζομένων, με την ικανοποίηση των ταξιδιωτών να γίνεται μεγαλύτερη προτεραιότητα για τους διαχειριστές ταξιδιών φέτος – από 11% το 2022 σε 20% φέτος. Ωστόσο, η βιωσιμότητα δεν φαίνεται να είναι τόσο τεράστιο ζήτημα για τους διευθυντές με μόνο το 9% να σχεδιάζει να αναφέρει σχετικά με αυτό το θέμα το 2023.