Πρωτοβουλία για ενιαία και συντονισμένη ανάκαμψη του τομέα από την κρίση Covid-19, ζητά από τους υπουργούς Τουρισμού του G20 το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Ο οργανισμός, που εκπροσωπεί τον παγκόσμιο ιδιωτικό τουρισμό, υποστηρίζει ότι μόνο το G20 έχει τη δύναμη να επηρεάσει και να προωθήσει μια συντονισμένη προσπάθεια ανάκαμψης που απαιτείται για τη διατήρηση του τομέα.

Η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Τουρισμού θα πραγματοποιηθεί σήμερα με επίκεντρο το πώς θα καταπολεμηθεί η κρίση που πλήττει ολόκληρο τον κλάδο.

“Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού καλεί τους υπουργούς Τουρισμού που συμμετέχουν στη συνάντηση, να δεσμευτούν από κοινού με τον ιδιωτικό τομέα σε βασικές αρχές για την επίτευξη ταχύτερης ανάκαμψης”, υπογραμμίζει η διευθύνουσα σύμβουλος του WTTC Γκλόρια Γκεβάρα.

 

Τι προτείνει το WTTC στους υπουργούς Τουρισμού G20

  1. Να συμπεριληφθεί ο ιδιωτικός τομέας στη συντονισμένη προσπάθεια ανάκαμψης.
  2. Απρόσκοπτα ταξίδια με βελτιωμένα πρότυπα ασφάλειας υγείας που επιτρέπονται, μέσω της τεχνολογίας.
  3. Κοινά πρωτόκολλα υγείας δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
  4. Συνεχή πακέτα υποστήριξης στον τουριστικό τομέα πέρα ​​από την άρση του lockdown για ανάκαμψη.

Σύμφωνα με ανάλυση του WTTC ο Covid-19 απειλεί τις θέσεις εργασίας 75 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, ενώ ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας επηρεάζονται σημαντικά καθημερινά, στις μεγάλες αγορές πηγών.