Σύνταξη: tourismtoday.gr

Το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI World) ζητά ευέλικτες ρυθμιστικές πολιτικές, καινοτόμες διαδικασίες, μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και καλύτερη εμπειρία επιβατών ως μέρος της στρατηγικής για να βοηθήσει τα αεροδρόμια Ασία-Ειρηνικό (APAC), στην βιώσιμη ανάκαμψη.

Στην 57η Διάσκεψη Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Αεροπορίας του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO) για τις περιοχές Ασίας-Ειρηνικού στο Incheon της Κορέας, το Συμβούλιο έκανε αρκετές συστάσεις σχετικά με την προσέγγιση για την απαλλαγή από τις ανθρακούχες εκπομπές των αεροδρομίων.

Καθώς τα σύνορα και οι οικονομίες αρχίζουν να ανοίγουν ξανά, απαιτούνται πιο ευέλικτες ρυθμιστικές πολιτικές και καινοτόμες λύσεις για την προώθηση των αεροπορικών ταξιδιών.

Με βάση το θετικό αποτέλεσμα της Διάσκεψης, το ACI World σε APAC αναμένει από τις ρυθμιστικές αρχές στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και το ICAO να ενεργήσουν σε συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους φορείς του κλάδου.
Όπως υπογραμμίστηκε είναι υψίστης σημασίας να το πράξουν με την παγκόσμια εναρμόνιση ώστε ο κλάδος των αερομεταφορών να εξακολουθεί να συμβάλλει καθοριστικά στην οικονομική ανάκαμψη, της περιοχής.

Τι προτείνει το ACI World για την ενίσχυση στα αεροπορικά ταξίδια σε Ασία-Ειρηνικό

  • Ο ICAO να προχωρήσει κατά προτεραιότητα στις συστάσεις και δράσεις της Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου για τον COVID (HLCC) 2021 με στόχο την ανάπτυξη ενός πλαισίου αντιμετώπισης κρίσεων για μελλοντικές κρίσεις υγείας που βασίζεται στις συστάσεις και τις οδηγίες και τις συμβουλές που αναπτύχθηκαν από την Ειδική Ομάδα Ανάκαμψης Αεροπορίας του Συμβουλίου (CART).
  • Τα κράτη να ενισχύσουν τη χρήση ψηφιακών πλατφορμών υγείας, κατά περίπτωση. Να απλοποιήσουν τις διαδικασίες καταργώντας την ανάγκη για τις αεροπορικές εταιρείες να ελέγχουν φυσικά έγγραφα κατά το check-in.
  • Οι κυβερνητικές υπηρεσίες σε μεμονωμένα κράτη να συντονιστούν ώστε να συνεργάζονται μεταξύ τους για να παρέχουν μια ενιαία πλατφόρμα για τη συλλογή περιεκτικών πληροφοριών σχετικά με τους επιβάτες και την έκδοση ψηφιακής ειδοποίησης έγκρισης ταξιδιού.

Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού στα αεροδρόμια ως εμπόδιο στην ανάκαμψη της κυκλοφορίας

Η Διάσκεψη αναγνώρισε την πρόκληση των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στον αεροπορικό κλάδο.
Προέτρεψε τις κυβερνήσεις να συνεργαστούν στενά με τους ενδιαφερόμενους του κλάδου για να αμβλύνουν αυτό το πρόβλημα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα.

  • Να αναπτύξουν έναν “οδικό χάρτη” για να καταστεί η απασχόληση των αερολιμένων ελκυστική και ανταγωνιστική μακροπρόθεσμα.
  • Να εξασφαλίσουν την κατάλληλη στελέχωση σε σημεία όπως η μετανάστευση, το τελωνείο και η ασφάλεια.