Σύνταξη: tourismtoday.gr

Μια διεθνή συμφωνία για το ψηφιακό πιστοποιητικό υγείας, προτείνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC).

Κάλεσε τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να ενταχθούν στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πιστοποίησης Ψηφιακής Υγείας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για να διασφαλίσουν ότι δεν θα επαναληφθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί Covid-19 σε περίπτωση άλλης πανδημίας.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Julia Simpson προέτρεψε τους εκπροσώπους στη συνάντηση της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας στη Γενεύη «να ενωθούν για να εγγυηθούν τις δοκιμές, τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού και τη δίκαιη κατανομή των ιατρικών πόρων για να μας κρατήσουν σε κίνηση κατά την επόμενη καταστροφή».

Είπε ότι η ένταξη στο Παγκόσμιο Δίκτυο Πιστοποίησης Ψηφιακής Πιστοποίησης Υγείας (GDHCN) του ΠΟΥ μπορεί «να διασφαλίσει ότι οι υγειονομικοί έλεγχοι ευθυγραμμίζονται παγκοσμίως και επιτρέπουν την απρόσκοπτη διασυνοριακή επαλήθευση».

Το GDHCN είναι μια ανοιχτή, διαλειτουργική ψηφιακή υποδομή για τη διευκόλυνση της επαλήθευσης και της ασφαλούς ανταλλαγής επαληθεύσιμων Ψηφιακών Πιστοποιητικών Υγείας. Το σύστημα είναι εθελοντικό και ο ΠΟΥ δεν έχει πρόσβαση στα υποκείμενα προσωπικά δεδομένα.

Προς το παρόν, το δίκτυο χρησιμοποιείται μόνο για πιστοποιητικά εμβολίων και δοκιμών Covid-19, αλλά οι συμμετέχοντες στο σύστημα μπορούν να προτείνουν μελλοντικές χρήσεις.