Η Γαλλία εμποδίζει το Eurostar να αυξήσει τον αριθμό των τρένων που κυκλοφορούν καθημερινά μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού, ανέφερε σε πρόσφατο δημοσίευμά της η Telegraph.

Η γαλλική συνοριακή αστυνομία και το προσωπικό ασφαλείας αντιστέκονται στις προσπάθειες του σιδηροδρομικού φορέα να προσθέσει περισσότερα δρομολόγια λόγω ανησυχιών για ελλείψεις προσωπικού, ανέφερε η εφημερίδα.

Η αντιπαράθεση έρχεται αφότου η Γαλλία κατηγορήθηκε ότι πυροδότησε το ταξιδιωτικό χάος στο λιμάνι του Ντόβερ το περασμένο Σαββατοκύριακο λόγω υποστελέχωσης των συνόρων. Ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Clement Beaune έγραψε στο Twitter ότι η χώρα του «δεν είναι υπεύθυνη» για το Brexit – πράγμα που σημαίνει ότι οι παραθεριστές αντιμετωπίζουν τώρα πιο διεξοδικούς ελέγχους διαβατηρίων στα σύνορα.

Η αύξηση των δρομολογίων Eurostar με 17 τρένα την ημέρα θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της πίεσης στο Ντόβερ και στα αεροδρόμια, επιτρέποντας σε χιλιάδες περισσότερους ανθρώπους να ταξιδεύουν με τρένο αυτό το καλοκαίρι.

Ωστόσο, οι Γάλλοι αξιωματούχοι των συνόρων επιμένουν ότι μπορούν να χειριστούν μόνο 13 δρομολόγια την ημέρα, ανέφερε η Telegraph. Τέσσερις επιπλέον υπηρεσίες θα βοηθήσουν επίσης την εταιρεία τρένων να τηρήσει τις συμφωνίες μίσθωσης για το τροχαίο υλικό της, ανέφερε η εφημερίδα.