Η Mandarin Oriental ανακοίνωσε μια συμφωνία διαχείρισης για τη μετονομασία του ιστορικού Shepheard Hotel στο Κάιρο. Αυτό θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο από τον όμιλο στην Αίγυπτο.

Το διάσημο ξενοδοχείο Shepheard άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1841 και παραμένει ένα ορόσημο στην πόλη, σεβαστό από την τοπική κοινότητα και πολύ γνωστό διεθνώς.

Μια ολοκληρωμένη ανακαίνιση του ακινήτου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη και η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων, Sybille de Margerie, με έδρα το Παρίσι, έχει επιφορτιστεί με τη διατήρηση του σχεδιασμού της πολιτιστικής κληρονομιάς, βελτιώνοντας παράλληλα τις εγκαταστάσεις και τις υπηρεσίες. Μετά την ολοκλήρωση, που αναμένεται επί του παρόντος για το 2024, το ξενοδοχείο θα ανοίξει ξανά ως Mandarin Oriental Shepheard, Κάιρο.

Το κατάλυμα βρίσκεται στην ανατολική όχθη του ποταμού Νείλου, στην καρδιά του κέντρου του Καΐρου, και θα διαθέτει 188 δωμάτια και 88 σουίτες, πολλά με μπαλκόνι, που προσφέρουν εξαιρετική θέα στην πόλη, το Νείλο και το νησί Gezira.

Το Mandarin Oriental Shepheard, Κάιρο θα διαθέτει πέντε εστιατόρια και μπαρ, συμπεριλαμβανομένου ενός εστιατορίου στον τελευταίο όροφο για δείπνο στο ύπαιθρο, καθώς και ενός αποκλειστικού club lounge. Το ξενοδοχείο θα προσφέρει επίσης εκτεταμένους χώρους εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας χορού στον τελευταίο όροφο, καθιστώντας αυτό τον ιδανικό προορισμό για συνέδρια και κοινωνικές συγκεντρώσεις όλων των μεγεθών.

Ο κύριος του έργου είναι η Al Sharif for Tourism & Hotels, μια αιγυπτιακή κλειστή μετοχική εταιρεία που είναι θυγατρική της Al Sharif Group Holding, του σαουδαραβικού ομίλου συμμετοχών με έδρα τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. Ο οργανισμός κέρδισε την παραχώρηση για την εκ νέου ανάπτυξη του ιστότοπου από την Αιγυπτιακή Γενική Εταιρεία Τουρισμού & Ξενοδοχείων το 2020.

Ο James Riley, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Mandarin Oriental, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τα φημισμένα επίπεδα φιλοξενίας της Mandarin Oriental στην Αίγυπτο και να συνεργαστούμε με την Al Sharif Group Holding για να επαναφέρουμε στη ζωή αυτό το εμβληματικό και ιστορικό ξενοδοχείο. «Το έργο παρουσιάζει μια ιδανική ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη της επωνυμίας μας στη Μέση Ανατολή και την Αφρική και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε πολλές μοναδικές εμπειρίες για τους επισκέπτες μας».