Σύνταξη: tourismtoday.gr

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχαν για να βρεθεί λύση στο θέμα των υψηλών τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, κυβερνητικά στελέχη υπό τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, Σπύρο Πασχάλη.

Η κυβέρνηση ζητά άμεσα μέτρα προκειμένου να πέσουν οι τιμές που καθιστούν απαγορευτικό το ταξίδι στις Κυκλάδες και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου. Ιδιαίτερα να υπάρξουν σημαντικές εκπτώσεις στα εισιτήρια σε δρομολόγια κορμού.
Δρομολόγια δηλαδή που να έχουν αφετηρία ή άφιξη τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας, της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας.

Οι ακτοπλόοι από την πλευρά τους παρουσίασαν τα προβλήματα τους που σχετίζονται με τον πληθωρισμό, τις τιμές των καυσίμων, την εξυπηρέτηση άγονων γραμμών αλλά και τις σημαντικές ζημιές προηγούμενων ετών παράλληλα με την ανάγκη για την ανανέωση του ακτοπλοϊκού στόλου. Και δεσμεύτηκαν ότι θα απαντήσουν τις επόμενες 48 ώρες σχετικά με την μείωση στις τιμές των εισιτηρίων.

Σύμφωνα με πηγές του μεγάρου Μαξίμου, υπάρχει περιθώριο μείωσης των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια ακόμα έως και 30%.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκτός από τους τρεις στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού, υπουργούς Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, Σταύρο Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκο, οι καθ’ ύλην αρμόδιοι υπουργοί Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, καθώς και υφυπουργοί και γενικοί γραμματείς που σχετίζονται με το αντικείμενο.