Την Ολομέλεια μηνός Ιουνίου στο ξενοδοχείο “St. Nicolas Bay Resort Hotel & Villas” στον Αγ. Νικόλαο, πραγματοποίησε ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών ξενοδοχείων την Πέμπτη.

Αρχικά ο πρόεδρος κ. Σφακιανάκης Γιώργος, καλωσόρισε κι ευχαρίστησε τα μέλη, τους ομιλητές για την παρουσία τους, ενώ στη συνέχεια έγινε παρουσίαση με αφιέρωμα στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Χριστοδούλου Νικόλαο και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στην Ολομέλεια:

Ο κ. Ξυλούρης Νίκος, Αντιπεριφερειάρχης στον τομέα Περιβάλλοντος ενημέρωσε για τις υποδομές στην Κρήτη το επόμενο διάστημα και πιο συγκεκριμένα για τα έργα που σχεδιάζονται και εκτελούνται όπως το νέο αεροδρόμιο Καστελλίου, Ηρακλείου και τον σχεδιασμό εύκολης πρόσβασης από και προς αυτό, η κατασκευή ΒΟΑΚ από Κίσσαμο έως Σητεία καθώς επίσης και η υλοποίηση της ευκαιρίας για σταθερή τροχιά σε βάθος χρόνου που θα εξυπηρετεί λιμάνι – νέο αεροδρόμιο.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα νερού και ενέργειας προσθέτοντας ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το μέλλον και τόνισε την ανάγκη για την παραγωγή και την αποθήκευση αυτής επισημαίνοντας την μεγάλη εικόνα της Κρήτης αλλά και όλης της Ελλάδας στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Κλώντζας Μιχάλης, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα Τουρισμού στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου εκδήλωσε την επιθυμία της Περιφέρειας να είναι δίπλα στον τουρισμό υπογραμμίζοντας ότι η οικονομία στηρίζεται απ’ αυτόν.
Αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο Σητείας και τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται με Ισραήλ.

Στην ολομέλεια παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος τουρισμού πολιτισμού Δήμου Αγίου Νικολάου κ. Πεδιαδίτης Μανούσος που ενημέρωσε για την δημιουργία νέου τμήματος για αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών από το Δήμο.

Ο κ. Φραγιαδάκης Ευγένιος, μέλος του Συλλόγου έκανε χρήση του 10΄ μέλους με θέμα: “η πρόκληση της στελέχωσης. Μια άλλη προσέγγιση ”

Στη Συνέχεια εκπρόσωποι των νομών Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και Ηρακλείου ενημέρωσαν για την πορεία των κρατήσεων της φετινής σεζόν και έγινε συζήτηση για τα συμβόλαια 2025.

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προέδρου του Συλλόγου, στον Διευθυντή του Ξενοδοχείου κ. Γλυνό Αλέξανδρο και το προσωπικό του Ξενοδοχείου για την άψογη φιλοξενία τους.

Έγινε ξενάγηση στους χώρους του ξενοδοχείου St.Nicolas Bay Resort Hotel & Villas και ακολούθησε εξαιρετικό δείπνο στο fine dinning a la cart εστιατόριο προφορά του ξενοδοχείου.