Σύνταξη: tourismtoday.gr

Σε ρυθμούς ανάκαμψης κινούνται τα αεροδρόμια της Ευρώπης. Στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, η άνοδος στα επαγγελματικά ταξίδια ενίσχυσε την κίνηση, από την έναρξη του χειμερινού προγράμματος πτήσεων.

Ο όμιλος Fraport -που κατέχει το αεροδρόμιο του μεγαλύτερου κόμβου της Γερμανίας- δήλωσε ότι η αύξηση της εταιρικής κίνησης ενίσχυσε τις διηπειρωτικές διαδρομές της Φρανκφούρτης, ιδιαίτερα από και προς τη Βόρεια Αμερική.
Επίσης, τα δρομολόγια της Δυτικής Ευρώπης επωφελήθηκαν από την ισχυρότερη επιχειρηματική αγορά.

Τον Νοέμβριο, η Φρανκφούρτη εξυπηρετούσε 4,1 εκατομμύρια επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 41% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2021, αν και η κίνηση ήταν ακόμα μειωμένη κατά 19% με τον Νοέμβριο του 2019.

Παρά την άνοδο στα επαγγελματικά ταξίδια, η αγορά αναψυχής συνεχίζει να είναι ο «κύριος μοχλός ανάπτυξης» για τη Φρανκφούρτη, με προορισμούς όπως η Κύπρος και η Τουρκία να έχουν καλές επιδόσεις.

Ένας άλλος σημαντικός ευρωπαϊκός κόμβος, το Charles de Gaulle στο Παρίσι υποδέχθηκε 4,7 εκατομμύρια επιβάτες τον Νοέμβριο, αλλά αυτό ήταν μόνο το 83,6% της κίνησης του Νοεμβρίου 2019.
Αντίθετα, το αδελφό αεροδρόμιο του Παρισιού Orly ξεπέρασε τα στοιχεία πριν από τον Covid τον περασμένο μήνα με 2,3 εκατομμύρια επιβάτες, αύξηση 1,1% σε σχέση με το 2019.

Και τα δύο αεροδρόμια ανήκουν στον όμιλο Paris Aeroport, ο οποίος έχει εξυπηρετήσει συνολικά 79,1 εκατομμύρια επιβάτες κατά τους πρώτους 11 μήνες του έτους, αύξηση 42,4 εκατομμυρίων από το 2021, αλλά εξακολουθεί να είναι περίπου 21% χαμηλότερα από το 2019.

Το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ εξυπηρέτησε λίγο λιγότερους από 4 εκατομμύρια επιβάτες τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με 5,3 εκατομμύρια ταξιδιώτες τον ίδιο μήνα πριν από τρία χρόνια.
Το ολλανδικό αεροδρόμιο εξακολουθεί να έχει ένα ανώτατο όριο στον αριθμό των επιβατών κατά τη διάρκεια του χειμερινού προγράμματος.