Η ένωση τουρισμού της Ασίας-Ειρηνικού, PATA, εξέδωσε ενημερωμένη ενημέρωση σχετικά με την επιδημία του κοροναϊού και παρότρυνε τους πράκτορες να βεβαιωθούν ότι είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν ακυρώσεις κρατήσεων.

Η ένωση ισχυρίζεται ότι οι συνεργάτες της στον τομέα τουριστικών επιχειρήσεων αναφέρουν ήδη κάποιες ακυρώσεις και οι ταξιδιώτες ζητούν να αναβάλουν τα ταξίδια τους.

“Τα σχόλια από τα μέλη των πρακτόρων αυτή την εβδομάδα έδειξαν ότι οι πελάτες εξακολουθούν να ενδιαφέρονται για την κράτηση διακοπών στη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, το Μπαλί, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες.

“Με βάση εμπειρίες του παρελθόντος, όπως η Sars, ο κλάδος άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης πολύ γρήγορα και προσδοκούμε μια γρήγορη επιστροφή στα κανονικά πρότυπα κρατήσεων τους επόμενους μήνες καθώς η έξαρση έρχεται πλήρως υπό έλεγχο και επιστρέφει η εμπιστοσύνη των καταναλωτών”, δήλωσε η PATA.

Συμβούλευσε τους αντιπροσώπους να λαμβάνουν ταξιδιωτικές συμβουλές από «πραγματικές, αξιόπιστες και επίσημες πηγές» όπως η PATA και τα μέλη της.

“Ακολουθήστε τις ειδήσεις και τις συμβουλές των μελών για να καθησυχάσετε τους πελάτες σας καθώς είναι σε θέση να παρέχουν τις πιο πρόσφατες και εμπιστευτικές πληροφορίες”, ανέφερε.

“Οι ενημερώσεις μοιράζονται επίσης στον ιστότοπό μας και στα κοινωνικά μέσα, όπως το Facebook και το Twitter”, πρόσθεσε.

“Σας συνιστούμε να παρακολουθείτε προσεκτικά τις ταξιδιωτικές συμβουλές της FCO για τη σχετική χώρα που πουλάτε. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε προσεκτικά την κατάσταση και να παρέχουμε συνεχείς ενημερώσεις”, τόνισαν αντιπρόσωποι της ένωσης.