Ο μέσος Ιρλανδός θα ξοδέψει 2.800 ευρώ στις καλοκαιρινές του διακοπές φέτος, σύμφωνα με νέα έρευνα της παγκόσμιας εταιρείας υπηρεσιών πληρωμών, Wise.

Το 74% των Ιρλανδών παραθεριστών που ερωτήθηκαν αναμένουν ότι η αύξηση του κόστους θα επηρεάσει τις διακοπές τους φέτος, σύμφωνα με την έρευνά της, με τους μισούς να σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν τις αποταμιεύσεις τους.

Παρόμοιος αριθμός ανθρώπων αναμένει ότι «κάθε πτυχή» των διακοπών τους θα κοστίσει περισσότερο από ό,τι πέρυσι.

Η έρευνα του Wise διεξήχθη από το Censuswide, το οποίο λέει ότι έκανε ανεξάρτητη δημοσκόπηση 1.000 Ιρλανδών παραθεριστών.

Οι Ιρλανδοί αναμένουν να πληρώσουν κατά μέσο όρο:

  • 728 ευρώ για διαμονή.
  • 771 ευρώ θα διατεθούν για ταξίδια.
  • 501 ευρώ για φαγητό και ποτό.
  • 368 ευρώ για εκδρομές.
  • 432 ευρώ για ψώνια.

Τον περασμένο μήνα υπήρξαν αισιόδοξες αναφορές από τη Ryanair, η οποία πούλησε το ρεκόρ 2,03 εκατομμυρίων πτήσεων σε ένα Σαββατοκύριακο Ιανουαρίου, ενώ η TUI είπε ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι είναι 20% υψηλότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

Που θα ταξιδέψουν

Το ένα τρίτο των ερωτηθέντων είναι πιο πιθανό να ταξιδέψει σε φθηνότερο προορισμό από ό,τι θα είχε προηγουμένως, ενώ το 17% θα φύγει για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Το 12% εξετάζει να πάρει προσωπικά δάνεια για να διαχειριστεί τα έξοδα ταξιδιού του αυτό το καλοκαίρι, ενώ ένα επιπλέον 13% επιλέγει πιστωτικές κάρτες για να καλύψουν τις ελλείψεις.