Τρεις στους πέντε Αμερικανούς πιστεύουν ότι έχουν σπαταλήσει το καλοκαίρι τους αν δεν έχουν ταξιδέψει πουθενά, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση, στην οποία συμμετείχαν 2.000 ενήλικες, αποκάλυψε ότι το 58% είτε σχεδιάζει καλοκαιρινές διακοπές είτε έχει ήδη ταξιδέψει για φέτος.

Εν τω μεταξύ, ο μέσος ερωτώμενος έκανε περίπου τέσσερις διαφορετικές διακοπές το χρόνο όταν ήταν παιδί.

Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι περισσότεροι από δύο στους πέντε (42%) αναγνώρισαν τις διακοπές ως το αγαπημένο τους είδος ταξιδιού ως παιδί, περισσότερο από τις οικογενειακές επισκέψεις (41%) και τις σχολικές εκδρομές (35%).

Η έρευνα διεξήχθη από τη OnePoll για λογαριασμό της Roadpass Digital, ζήτησε από τους ερωτηθέντες να διερευνήσουν πώς τα προηγούμενα παιδικά τους ταξίδια θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα τρέχοντα ταξιδιωτικά σχέδιά τους.

Σήμερα, σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των ερωτηθέντων ενδιαφέρονται περισσότερο να κάνουν «διαμονές» –ταξίδια που είναι πιο κοντά στο σπίτι– απ’ ό,τι πριν από μερικά χρόνια.

Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται σε θέματα όπως η αβεβαιότητα γύρω από την πανδημία (59%) και ο υπερτουρισμός (55%), τα οποία οι ερωτηθέντες ανέφεραν ως ανησυχίες για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ένα άλλο 63% δήλωσε ότι θέλει να ταξιδεύει περισσότερο στην πατρίδα του κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από άλλες εποχές, πιθανώς λόγω παρόμοιων ανησυχιών.

Είτε βρίσκονται στην πατρίδα τους είτε όχι, το 68% έχει όμορφες αναμνήσεις από τις καλοκαιρινές διακοπές ως παιδί και το 71% δηλώνει ότι απολαμβάνει τη νοσταλγία που έρχεται με την επανεξέταση των παιδικών προορισμών διακοπών.

Τρεις στους πέντε θα εξέταζαν το ενδεχόμενο να επιστρέψουν σε αυτούς τους προορισμούς, αλλά μόνο εάν μπορούσαν να προγραμματίσουν το ταξίδι διαφορετικά.

Τι θα άλλαζαν οι Αμερικανοί στα ταξίδια τους

Οι περισσότεροι από τους μισούς (51%) θα άλλαζαν τη διάρκεια της παραμονής τους και το 42% θα επέλεγε διαφορετικό τρόπο ταξιδιού από αυτόν που έκαναν με τους γονείς τους όταν ήταν παιδιά.

Στην πραγματικότητα, τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι προτιμούν να χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους ταξιδιού από ό,τι οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους στα οικογενειακά ταξίδια.

Σχεδόν οι μισοί (48%) των ερωτηθέντων σχεδιάζουν να πάνε οδικώς στον προορισμό τους αυτό το καλοκαίρι. Αυτό ίσως οφείλεται στο ότι ανησυχούν περισσότερο για τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων (67%) παρά για τις τιμές του φυσικού αερίου (59%).

Μόνο το 10% των ερωτηθέντων αισθάνεται λιγότερο ανήσυχο για τα έξοδα ταξιδίου από ό,τι οι γονείς τους στο παρελθόν, και το 53% ανέφερε ότι ανησυχεί περισσότερο.

Το 54% εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαμονή για τα επερχόμενα καλοκαιρινά του ταξίδια.