Από τις 2 Ιουνίου ξεκινά η Alitalia ξεκινά τις απευθείας πτήσεις της Ρώμη-Νέα Υόρκη, προς την Ισπανία (Ρώμη-Μαδρίτη και Ρώμη-Βαρκελώνη) καθώς και μεταξύ Μιλάνου (Μαλπένσα) και Νότιας Ιταλίας.

Η αεροπορική εταιρεία τον Ιούνιο θα εκτελεί 36% περισσότερες πτήσεις σε σύγκριση με τον Μάιο, με 30 δρομολόγια προς 25 αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένων 15 στην Ιταλία και 10 στο εξωτερικό.

Για το τρίτο τρίμηνο του 2020, ο αερομεταφορέας αναμένεται να αυξήσει τη δραστηριότητά του στο 40% περίπου αυτού που είχε προγραμματιστεί πριν από την έναρξη της πανδημίας Covid-19.

Οι προσφορές πτήσεων θα αυξηθούν ανάλογα με την τάση της ζήτησης, η οποία ήδη ανακάμπτει σε ορισμένα δρομολόγια εσωτερικού και επωφελείται από την κατάργηση από τις ξένες χώρες των περιορισμών στις πτήσεις και τους επιβάτες από την Ιταλία, καθώς και από τις χαμηλότερες αποτρεπτικές οδηγίες για τα ταξίδια στην Ιταλία.

Από το αεροδρόμιο Μαλπένσα του Μιλάνου -όπου η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της μέχρι την επανέναρξη του αεροδρομίου Λινάτε- η αεροπορική εταιρεία θα λειτουργήσει, εκτός από τις οκτώ καθημερινές πτήσεις με τη Ρώμη, δύο καθημερινές πτήσεις από και προς Μπάρι, Κατάνια και Παλέρμο και τέσσερις καθημερινές πτήσεις προς και από Κάλιαρι, Αλγκέρο και Όλμπια.